Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Dilatatia completa si pozitii de nastere0 Comments

Publicat in:
Etichete:cum se naste natural, nastere, nastere naturala, nasterea, nasterea naturala, pozitii de nastere, pozitii nastere

Cand are loc nasterea naturala?

Cand colul este complet deschis, fatul coboara in bazin, urmand sa se angajeze si sa se roteasca. Cand fatul este angajat, cea mai mare parte a capului a trecut prin cel mai ingust diametru al bazinului, cel dintre spinele ischiatice. Trecerea de acest reper obstetrical inseama clar ca nasterea va avea loc pe calea naturala.

Nasterea naturala

Nasterea naturala

O atitudine obstetricala raspandita este aceea de a incuraja femeia sa impinga din momentul care mobilul fetal s-a angajat, chiar daca aceasta nu simte nevoia de a impinge.

Cand mobilul fetal apasa pe perineul posterior inseamna ca a coborat suficient incat sa transmita organismului gravidei nevoia de a impinge. In mod ideal, ar trebui sa se astepte para cand aceasta nevoie devine permanenta (nu numai in timpul contractiilor) inainte de a incuraja eforturile expulzive. In acest caz, faza activa a travaliului (expulzia fatului) va fi mai scurta (30-60 minute) si oboseala materno-fetala limitata.

Manevra Kristeller, epiziotomia si folosirea instrumentelor obstetricale (forceps/vacuum) sunt adesea rezultatul unei faze expulzive prelungite intr-o pozitie nefiziologica, asociata cu suferinta fetala.

Pozitiile de nastere

In ceea ce priveste pozitiile de nastere, pozitia ginecologica clasica, chiar daca este cea mai raspandita, nu sprijina neaparat mecanismele fiziologice din faza expulziva in comparatie cu pozitiile verticale. S-a constatat ca pozitiile verticale, pe langa scaderea incidentei de epiziotomie si de rupturi perineale de gradul 2, scad incidenta de ritm cardiac fetal anormal, de nastere instrumentata si de perceptie a unor dureri severe in timpul expulziei.

Pozitie de nastere

Pozitie de nastere

Concluzia studiilor este ca trebuie sa fie luate in consideratie senzatiile gravidelor si sa li se dea libertatea de a-si alege pozitiile in timpul travaliului si al expulziei. Nasterea fiziologica este posibila inclusiv in pozitia orizontala, in pozitia de decubit lateral, de exemplu, spatele este in extensie si deseori, ritmul cardiac fetal este imbunatatit pentru ca este evitata compresia venei cave.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Dilatatia completa si pozitii de nastere

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!