Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Care sunt riscurile la care se supun femeile care nasc prin cezariana?0 Comments

Publicat in:


In cazul nasterii unui bebelus, cezariana este dorita, potrivit statisticilor, de 8 din 10 dintre femeile gravide. Trebuie spus ca cezariana se face la recomandarea medicului, iar anumite date statistice indica faptul ca cezariana a fost urmata de complicatii – circa 5% din totalul interventiilor, iar cea mai grava este ruptura de uter, inregistrata la 1% din operatii.

Riscuri cezariana

Riscuri cezariana

Cezariana – riscuri asupra mamei

Printre riscurile cezarienei asupra mamei se afla intervalul de timp prelungit de recuperare. O gravida care a nascut in acest fel se va recupera mai greu decat una care a nascut normal, spun expertii.

De asemenea, specialistii au observat ca cezariana poate cauza anumite infectii la locul inciziei abdominale, la nivelul anumitor organe precum vezica urinara. Potrivit medicilor, la cezariana se pierde de doua ori mai mult sange fata de nasterea naturala, ceea ce poate determina anemia sau necesitatea unei transfuzii sanguine.

Expertii mai spun ca la o astfel de operatie exista posibilitatea ca gravidei sa ii fie taiate si alte organe precum colonul sau vezica urinara. Totusi, datele arata ca aceste complicatii apar in numai 2% din nasterile prin cezariana.

S-a mai constatat ca cezariana poate cauza dureri, balonare, constipatie, disconfort abdominal si complicatii la urmatoarea sarcina, dar si aparitia unor complicatii pulmonare. Medicii atrag atentia ca riscul unor operatii suplimentare, precum histerectomia sau refacerea peretelui vezical poate aparea si la cezariana.

Desi putine femei isi pierd viata ca urmare a acestei operatii, totusi mortalitatea este mai des intalnita decat in cazul nasterii normale.

Specialistii mai atrag atentia ca la femeile care au nascut prin intermediul cezarianei, alaptarea este mai dificila din cauza durerilor la locul inciziei si gasirea unei pozitii de alaptat propice.

Riscurile asupra fatului

Printre riscurile cezarienei asupra fatului se poate afla nasterea prematura. Medicii avertizeaza asupra faptului ca in cazul in care nu a fost calculata corect data nasterii, fatul se va naste mai devreme.

De asemenea, pot sa se manifeste anumite tulburari de respiratie la bebelus. Din cauza ca nu trece prin vaginul mamei, unde plamanii sunt comprimati pentru a elimina lichidul amniotic, copilul poate prezenta dificultati respiratorii.

Un alt risc este reprezentat de aparitia unor rani fetale. In 2% din nasterile prin cezariana, copii sunt taiati, zgariati sau crestati cu bisturiul in timpul inciziei uterine.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Care sunt riscurile la care se supun femeile care nasc prin cezariana?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!