Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Un risc al nasterii prin cezariana0 Comments

Publicat in:


Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii din Ohio, SUA, au afirmat in cadrul unei cercetari care a fost publicata in „American Journal of Clinical Nutrition”, ca micutii care au fost nascuti de mamele lor prin cezariana sunt mai predispusi la obezitate.

Expertii sustin ca de vina pentru aceste aspect ar fi lipsa contactului cu bacteriile considerate bune. Potrivit BBC, obezitatea ar putea sa aiba o noua cauza, adica rata mare de nasteri prin cezariana.

Risc cezariana pentru copil

Risc cezariana pentru copil

In cadrul testelor, s-a observat ca micutii care au fost nascuti de mamele lor prin cezariana sunt mai predispusi la obezitate decat cei nascuti pe cale vaginala.

Acestia ar avea imunitatea scazuta, deoarece nu vin in contact cu bacteriile folositoare din vaginul mamei, care au un rol important in stimularea metabolismului.

Studiul a analizat peste 2000 de cazuri

Totusi, exista insa si o alta legatura, mai ales ca cercetarile au indicat ca micutii care au mame obeze au si ei un risc mai mare de obezitate. Obezitatea este cea care le trimite pe cele mai multe femei pe masa de operatie la nastere, afirma expertii.

Cercetarea a cuprins 2.000 de persoane cu varste cuprinse intre 23 si 25 de ani. 15% din voluntarii nascuti prin cezariana sunt obezi, raportat la cifra de 10% din copii care au fost nascuti natural.

Savantii au tinut cont de factori de risc precum greutatea mai mare la nastere sau gradul de educatie. Luand in calcul acesti factori, medicii spun ca riscul de obezitate la maturitate este cu 58% in cazul copiilor nascuti prin cezariana.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Un risc al nasterii prin cezariana

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!