Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Dezvoltarea si igiena dintilor copilului tau0 Comments

Publicat in:
Etichete:aparitia dintilor, cand apar dintii, copil, dinti, dintii de lapte, igiena bucala, igiena dintilor, Odontogeneza, simptome, simptomele aparitiei dintilor

Aparitia primilor dinti, a dintilor de lapte asa cum se numesc, constituie un indiciu semnificativ al dezvoltarii copilului. Bucura si emotioneaza in special parintii, care se simt mandri si satisfacuti pentru aceasta evolutie in viata copilului. In acelasi timp insa provoaca neplaceri sugarului, suparari care nu dureaza mult dar cer tandrete, intelegere si ingrijire din partea parintilor.

Aparitia dintilor la copii

Aparitia dintilor la copii

Igiena corecta a dintilor dumneavoastra in perioada sarcinii, prin prevenire si examen stomatologic, ajuta cursul normal al odontogenezei copilului. ingrijirea primilor dinti (de lapte) constituie baza pentru dezvoltarea si aparitia nedureroasa a dintilor permanenti.

Nu neglijati ingrijirea dintilor dumneavoastra, deoarece zambetul copilului dumneavoastra este si cel mai frumos zambet al dumneavoastra!

Dintii de lapte

Existenta si formarea dintilor temporari sunt foarte importante, deoarece alcatuiesc organul de masticatie si vorbire a copilului, precum si fundamentul care va primi dintii permanenti. Pe deasupra, dezvoltarea lor sanatoasa contribuie la formarea corecta a celor doua maxilare ale cavitatii bucale si previn boii care pot fi provocate de dintii de lapte stricati.

Odontogeneza este influentata de ereditate. Primul dinte apare de regula in jurul lunii a sasea din viata copilului, iar odontogeneza primilor 20 de dinti de lapte se termina la varsta de aproximativ 3 ani, urmand o ordine concreta de aparitie a fiecarui dinte. Primii 20 de dinti raman pana la varsta de 6-7 ani.

Au fost notate cazuri de nasteri de copii cu primii lor dinti deja aparuti, dar si cu intarziere la aparitia dentitiei pana la varsta de 14 luni. Ambele cazuri sunt considerate normale si nu reprezinta un indiciu despre dezvoltarea corporala sau spirituala a copilului, ci au de a face cu momentul cand au aparut primii dinti la mama sau la tata, cu alte cuvinte se datoreaza ereditatii.

Ordinea in care apar dintii de lapte

Luna 6-16
Incisivii centrali inferiori (dintii medii din fata).

Luna 8 -12
Incisivii centrali superiori (dintii medii din fata).

Luna 9-13
Incisivii laterali superiori(incisivii laterali) Incisivii laterali inferiori (incisivii laterali).




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Dezvoltarea si igiena dintilor copilului tau

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!