Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Probioticele la copiiUn comentariu

Publicat in:
Etichete:ce sunt probioticele, cum ajuta probioticele, la ce ajuta probioticele, probiotice, probioticele, probioticele la copii, probioticele pentru copii, probioticele pentru copil

Probioticele la copii – Ce sunt Probioticele?

Exista cateva discutii in legatura cu definitia probioticelor si evident mai multe variante. Va vom prezenta definitia data de FAO (Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite): „Probioticele sunt microorganisme vii, care, atunci cand sunt administrate in cantitati corespunzatoare, confera un plus de sanatate gazdei„.

Da, chiar sunt vii, si majoritatea sunt bacterii. Multe persoane atunci cand aud de bacterii se gandesc doar la ceva rau si la metoda prin care se poate evita contactul cu acestea. Deci de ce ati consuma bacterii vii?

Probiotice la copii

Probiotice la copii

Pentru ca aceste bacterii, consumate in anumite cantitati, sunt benefice. Aici este vorba de pastrarea echilibrului intre bacteriile daunatoare de la nivelul sistemului digestiv si cele bune. Mentinerea acestui echilibru este un lucru foarte important pentru sanatatea noastra.

Pentru a intelege mai bine de ce si cum ne ajuta probioticele ar trebui sa stiti ca la nivelul tractului digestiv traiesc aproximativ 400 de specii de bacterii. Mici cantitati se gasesc in stomac si intestinul subtire iar celelalte se gasesc la nivelul colonului. Aceasta microflora ne ajuta in digestie sintetizand vitamine si alti nutrienti, metabolizeaza anumite medicamente si ajuta sistemul imunitar.

La ce ajuta probioticele?

Se considera ca probioticele ne ajuta in doua moduri. Primul este rolul pe care il joaca in interiorul sistemului digestiv. Dupa cum am spus mai sus acesta are nevoie de echilibru intre numarul de bacterii bune si rele. Medicamentele, poluarea, stresul, lipsa somnului si bolile pot inclina balanta in directia gresita, crescand astfel numarul bacteriilor daunatoare.

Atunci cand tractul digestiv este sanatos, filtreaza si elimina elemente daunatoare pentru organism ca bacterii, toxine, substante chimice si alte reziduuri si absoarbe substantele de care avem nevoie.

Celalalt mod in care probioticele ajuta organismul este impactul pe care acestea il au asupra sistemului imunitar. Se crede ca acesta ar fi cel mai important rol al probioticelor. Acest lucru se intampla pentru ca daca exista un echilibru intre bacteriile patogene si cele benefice, cele patogene nu se pot dezvolta pentru ca sunt inhibate de cele benefice. Acest lucru se schimba atunci cand balanta se inclina in favoarea bacteriilor patogene.

Cercetarile in domeniu au aratat ca probioticele pot preveni sau trata diferite afectiuni. Afectiuni ca diareea, diareea cauzata de antibiotice, dermatita atopica (intalnita foarte des la copii), cariile si alte afectiuni ale sistemului digestiv.

Anumite studii arata ca probioticele pot reduce efectele tratamentului contra Helicobacter pylori, care este cauza principala a ulcerului si pot preveni diverse afectiuni ale tractului digestiv al copiilor.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Probioticele la copii

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!