Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Tipuri de formule pentru alimentatia nou-nascutilor0 Comments

Publicat in:
Etichete:alimentatie, copii, formule de lapte, lapte praf, tipuri de formule

Exista o mare diversitate de retete dupa care se realizeaza formulele de lapte, acestea putand fi clasificate in functie de varsta carora le sunt destinate, de proteina de baza, de indicatie, etc.

Tipuri de formule de lapte

Tipuri de formule de lapte

Formulele de inceput

Astfel, formulele de inceput sunt produsele alimentare destinate alimentatiei artificiale in primele 5-6 luni de viata, indeplinind prin ele insele nevoile nutritionale ale acestor copii pana la introducerea unei alimentatii complementare corespunzatoare. Aceste formule au compozitia cea mai apropiata de cea a laptelui de mama maturul.

Formulele de continuare

Formulele de continuare sunt produsele alimentare destinate alimentatiei sugarilor dupa initierea diversificarii alimentatiei, constituind principalul element lichid al alimentatiei diversificate progresiv dupa varsta de 5-6 luni tel.

Formulele speciale

Formulele speciale sunt cele destinate alimentatiei nou nascutilor cu nevoi speciale. Variantele hipoalergenice sunt cele care au la baza proteine hidrolizate.

Formule partial hidrolizate sau hipoalergenice contin proteine hidrolizate in proportie de 12-15%.

Formulele extensiv hidrolizate sau hipoantigenice sau semielementare contin proteine hidrolizate in proportie de 50-55% fiind indicate in alimentatia nou-nascutilor si sugarilor cu alergie la proteinele laptelui de vaca.

Formulele pe baza de aminoacizi sunt formule utilizate in alimentatia nou-nascutilor cu patologie alergica si sindroame de malabsorbtie.

Pentru alimentatia nou-nascutului la termen sanatos sunt indicate formulele de inceput pe baza de proteine din laptele de vaca. In contextul in care se cunoaste un istoric familial de atopie, pot fi recomandate formule partial hidrolizate. Acestea contin fragmente proteice foarte mici, cu un potential alergic redus, crescand toleranta pentru alergeni.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Tipuri de formule pentru alimentatia nou-nascutilor

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!