Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Tipuri de formule de lapte0 Comments

Publicat in:
Etichete:copii, copil, formule, formule de continuare, formule de inceput, formule de lapte, lapte, lapte praf, minerale, tipuri de formule

Alimentatia artificiala

Laptele de mama este considerat alimentul ideal pentru hranirea sugarului in primele 6 luni de viata. El asigura principiile nutritive necesare varstei si este un adevarat influx de imunitate furnizand anticorpi ce protejeaza sugarul de numeroase afectiuni. Acest „standard de aur” in alimentatia sugarului, care il reprezinta laptele matern, a fost copiat in realizarea unor formule de lapte folosite atunci cand sugarul nu poate fi alaptat. Desi aprox. 80% dintre nou nascuti sunt alimentati la san, numarul acestora scade vertiginos dupa 6 luni.

Tipuri de formule de lapte

Tipuri de formule de lapte

Alimentatia artificiala indicata nou nascutilor si sugarilor ce nu pot beneficia de laptele matern a facut progrese semnificative in ultimul secol. Compozitia formulelor de lapte este adusa tot ma aproape de cea a laptelui matern in alimentatia sugarilor.

Relatia afectiva mama-bebelus in timpul alaptarii prin formule de lapte

Un numar din ce in ce mai mare de copii sunt alimentati cu ajutorul acestor formule de lapte . Relatia afectiva dintre mama si copil exista si in cazul hranirii cu biberonul. In timpul mesei, ei se examineaza reciproc, isi vorbesc, si cu timpul sugarul manifesta o reactie de inviorare la vederea biberonului.

Este bine de stiut ca formulele de lapte sunt supuse celor mai stricte norme de evaluare si control si, deasemenea, trebuie sa corespunda standardelor impuse de organizatii mondiale (ex. ESPGHAN).

Tipuri de formule de lapte

Formulele de lapte se impart in:

  • formule de lapte de start si
  • formule de lapte de continuare.

Varsta de la care se pot da sugarilor este inscrisa pe ambalaj, iar perioada administrarii este pe toata durata hranirii cu biberonul.

Formulele de lapte au ca punct de plecare laptele de vaca dar acesta este prelucrat in asa fel incat sa se apropie cat mai mult de laptele matern. Este imbogatit cu elemente nutritive necesare cresterii si dezvoltarii copilului, in procent asemanator cu cel existent in laptele de mama si in limitele admise de normele internationale.

Mineralele care se gasesc in procent mare in laptele de vaca si care ar putea dauna organismului imatur al copilului (ex. sodiul) sunt scazute in concentratie.

Pentru ca digestia copilului este foarte importanta au fost adaugate in formulele de lapte probiotice sau prebiotice.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Tipuri de formule de lapte

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!