Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cand trebuie intarcat copilul?0 Comments

Publicat in:
Etichete:intarcarea, intarcarea copilului, intarcarea copilului la 1 an, intarcarea copilului la 2 ani

Intarcarea este de preferat sa se intample natural, cand copilul este total pregatit si doreste sa se opreasca din supt. Varsta medie de intacare a omului este de 4,2 ani. Unii copii sunt pregatiti mai devreme, altii mai tarziu, rolul nostru ca parinti fiind sa observam semnele pe care copilul le da.

Cand trebuie intarcat copilul?

Marile organizatii mondiale ca UNICEF si OMS recomanda mamelor sa isi alapteze copiii exclusiv cu lapte matern primele 6 luni dupa nastere si sa continue alaptarea concomitent cu introducerea unei alimentatii mixte pana la 2 ani si dupa, lasand varsta de intarcare la latitudinea celor doi oameni implicati: mama si copilul. Desi introducerea alimentelor solide se face la jumatatea primului an, totusi laptele matern ramane aliment de baza pana in jurul primei aniversari.

Intarcarea copilului

Intarcarea copilului

Multe mame aleg sa isi alapteze copiii pana in momentul auto-intarcarii, indiferent de varsta la care acest fapt se petrece. Cand lasam copilului controlul total asupra momentului intarcarii, acest copil va deveni increzator, va pretui oamenii, nu lucrurile, va radia incredere, va fi mai usor de disciplinat si va avea mai putine accese de furie.

In ultimii zeci de ani, timpul natural de alaptare a ajuns sa se masoare in luni si nu in ani, cum ar fi normal. Presiunea publicitatii, intoarcerea la lucru, venirea unui nou copil, sfaturile familiei sunt cateva motive principale pentru care mama simte emotii mixte cu privire la autointarcare si alege sa impuna unele limite copilului. Se poate ca unele mame sa impuna limite inconstient prin fraze de felul: te alaptez dupa ce ajungem acasa, te alaptez dupa ce facem baie sau dupa ce rasare soarele.

Metode de intarcare a copilului

Orice astfel de amanare, negociere sau limitare a accesului la san, chiar si inlocuirea sanului pentru momente scurte cu suzeta, sunt metode subtile de intarcare. Daca mama si copilul pot sa continue impreuna acest minunat dans pana la varsta autointarcarii, e formidabil pentru ambii, totusi, unele mame simt ca nu pot sa continue alaptarea la fel de mult pe cat si-ar dori copiii.

Nu ratati articolul Metode de intarcare a copilului!




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cand trebuie intarcat copilul?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!