Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cofeina creste riscul avortului spontan0 Comments

Publicat in:
Etichete:avort, avort spontan, cafea, cofeina, consumul de cafea, copil sanatos, efect, gravida, pericol, sarcina

Dupa ani de dezbateri contradictorii, un studiu arata acum o corelatie intre consumul de cofeina si avortul spontan. Acest studiu a ajuns la concluzia ca si in cazul femeilor nefumatoare care consuma 100 mg de cofeina zilnic creste riscul de avort spontan, asta chiar daca copilul lor nu are probleme genetice.

Rata de risc este proportionala cu cantitatea de cofeina, cu cat consumi mai multa cofeina, in special cafea in timpul sarcinii, cu atat creste riscul avortului.

Cafeaua in sarcina

Cafeaua in sarcina

O ceasca de cafea instant de 145 ml contine aproximativ 65 mg de cafeina. 170 ml din unele bauturi racoritoare contin 20 mg de cofeina. Cofeina o mai gasim in unele produse alimentare precum si in unele medicamente. Deci, nu uita sa fii atenta si la cofeina ascunsa din aceste produse, nu doar la cafeaua pe care o bei zilnic.

Cofeina nu este recomandata in alimentatia noastra de zi cu zi si, totusi, multe femei si barbati sunt pur si simplu dependenti de cofeina. Cuplurile care planuiesc sa conceapa un bebelus, sunt recomandate sa intrerupa administrarea alimentelor sau medicamentelor care contin cofeina cu cel putin 3 luni inainte de a incerca sa conceapa.

Sfaturi pentru reducerea consumului de cofeina

Reducerea cofeinei din alimentatie poate fi destul de dificila. Vei pofti mereu la o cafea sau la bautura ta preferata, s-ar putea sa ai chiar si dureri de cap. De aceea, pentru a reduce din aceste efecte, trebuie sa iei lucrurile incet, sa elimini putin cate putin aceste alimente. De exemplu, un bautor de cafea ar trebui sa bea ¾ din o ceasca de cafea normala la care va adauga un sfert de cafea decofeinizata. Incet va inlocui toata cafeaua cu una decofeinizata.

O sarcina si un copil sanatos impun eliminarea tuturor pericolelor din dieta si viata ta, iar cofeina in cantitati mari este un astfel de pericol.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cofeina creste riscul avortului spontan

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!