Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Sportul in sarcina – Sfaturi si restrictii0 Comments

Publicat in:


Perioada sarcinii este una foarte importanta pentru micutul care va urma sa se nasca, de aceea trebuie sa tineti cont de felul in care alegeti sa faceti sport in acest interval. Potrivit Care2.com, expertii spun ca circa 30 de minute de sport moderat zilnic sunt recomandate in timpul sarcinii.

Totusi, exista limite de siguranta care trebuie neaparat sa fie clar stabilite in clipa cand ti-ai propus sa iti pastrezi forma in intervalul de timp cand esti insarcinata. Este bine sa apelezi la un specialist in acest sens, mai ales daca vrei sa iti stabilesti un program de exercitii, ca sa le poti evita pe cele care sunt destul de daunatoare sarcinii tale.

Sportul in sarcina

Sportul in sarcina20

Portalul Care2.com scrie ca medicii specialisti spun ca este bine sa fie evitate anumite exercitii fizice in perioada sarcinii, in cazul in care suferi de boli cardiace sau pulmonare, daca ai probleme cervicale sau de circulatie, daca ai probleme cu placenta sau membrane rupte.

Sportul in timpul sarcinii trebuie evitat si daca exista alte conditii care te expun riscului de a intra in travaliu prematur.

Expertii sunt de parere ca este interzis in perioada sarcinii sa efectuezi exercitii pana la epuizare sau cele care ar putea sa cauzeze aparititia unor sangerari.

Nu este bine ca in aceasta perioada mai dificila sa mergi la scufundari sau sa faci sporturi cu potential periculos!

Este bine sa eviti sa efectuezi exercitii in clipa cand esti intinsa pe spate in timpul trimestrelor al doilea si al treilea.

Nu trebuie sa iti provoci majorarea temperaturii corporale prea mult. Trebuie sa consumi multe lichide, sa porti haine cat mai largi pe corp, sa nu petreci prea mult timp in camere cu caldura ridicata si trebuie sa spui pas exercitiilor de yoga, scrie Care2.com.

Este bine sa eviti sa ai parte de activitati care pot mari riscul de a iti provoca contuzii sau de a avea dureri abdominale. Printre aceste sporturi se afla baschetul, fotbalul, patinajul, gimnastica si calaria.

Nu este bine ca in aceasta perioada mai dificila sa mergi la scufundari sau sa faci sporturi cu potential periculos, precum ar fi alpinismul. Este recomandat sa faci apel la un medic in cazul in care vei prezenta cateva dintre simptomele de mai jos.

De pilda, daca ai parte de slabiciune musculara, sangerari vaginale, durere sau umflare a gambei, ameteala sau anumite dureri de cap, trebuie ca neaparat sa mergi la medic.

De asemenea, daca te supraincalzesti sau ai dureri in zona osului pubian, ai o respiratie grea, dureri in zona pieptului, stari de greata sau scurgeri de lichid amniotic, este bine sa mergi de urgenta la medic.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Sportul in sarcina – Sfaturi si restrictii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!