Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce trebuie sa eviti alcoolul in sarcina0 Comments

Publicat in:


Alcoolul nu este bun in perioada sarcinii, sustin medicii. Printre consecintele consumului de alcool in aceasta perioada foarte importanta pot fi nasterea unor micuti cu malformatii, retard si probleme de comportament. Conexiunile dintre consumul de alcool si sarcina au fost semnalate in timpul unor studii efectuate in anii ’70 de expertul francez Paul Lemoine.

Portalul Health24.com arata ca mai multe cercetari efectuate dupa aceasta perioada au confirmat ca expunerea fatului la alcool provoaca numeroase anomalii. Potrivit datelor Organizatiei pentru Controlul Malformatiilor Nou-nascutilor din SUA, sindromul alcoolismului fetal (FAS) afecteaza in SUA in medie 2 bebelusi din 1000 nou-nascuti.

Alcoolul in sarcina

Alcoolul in sarcina

Conform expertilor, circa 1 din 10 adultii care se naste cu retard mintal are parte de acest sindrom, FAS. Diagnosticul cu FAS este pus de catre specialisti, in baza istoricului folosirii bauturilor alcoolice in perioada sarcinii de catre proaspata mamica.

Expertii pot constata una din trasaturile: anomalii faciale, deficiente de crestere, disfunctii ale sistemului nervos central. Aceasta afectiune se depisteaza destul de greu, deoarece unii copilasi nu prezinta semne specifice de la nastere, ci mai tarziu.

Conform sursei citate, termenul de Efectele Alcoolismului Fetal (FAE) se refera la adolescentii supusi sindromului alcoolismului fetal.

Multi dintre copii prezinta o greutate mica la nastere, frunte bombata, nasul carn, barbia inauntru, gura incomplet dezvoltata, deschidere in bolta palatina sau urechi deformate.

Efectele acestei afectiuni se manifesta mai ales in perioada in care acestia merg la scoala si au parte de dificultati de invatare, memorare si lipsa de concentrare!

Copiii cu FAS prezinta anomalii ale incheieturilor, curbura a coloanei vertebrale, probleme cu inima si defecte genitale. Medicii sunt de parere ca una dintre cele mai severe exprimari ale FAS-ului este data de retardul mintal, in acest caz coeficientul de inteligenta fiind de circa 65.

Cu toate acestea, copii cu o inteligenta normala, care insa sufera de FAS, nu au aratat inca faptul ca au fost expusi la alcoolismul mamei.

Expertii sustin ca efectele acestei afectiuni se manifesta mai ales in perioada in care acestia merg la scoala si au parte de dificultati de invatare, memorare, lipsa de concentrare, sunt mai lenesi ca ceilalti copii, dar si mai greu de disciplinat.

Potrivit Health24.com, parintii care considera ca micutul lor are parte de astfel de probleme, este bine sa solicite ajutorul unui expert pediatru. Acesta va consulta copilul si poate stabili in mod clar diagnosticul.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce trebuie sa eviti alcoolul in sarcina

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!