Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce nu este sanatos consumul de mezeluri in cazul copiilor?0 Comments

Publicat in:
Etichete:aditiv, aditivi, cancer, carne procesata, copii, grasimi, mezeluri, micuti, stomac, studiu

Substantele continute de mezeluri sunt foarte nocive pentru organismul uman, deoarece acestea sunt reprocesate si pasteurizate. In zilele de astazi, tot mai multi parinti isi hranesc copii la masa cu mezeluri de slaba calitate, care nu aduc niciun plus de nutrienti corpului micutilor. In plus, in scoli asemenea produse se regasesc frecvent in mesele oferite.

Consumul de mezeluri la copii

Consumul de mezeluri la copii

Nutritionistii atrag atentia ca este destul de grav faptul ca in sandvisurile pentru cei mici se face apel mai ales la crenvursti si parizer, considerate drept cele mai nocive.

Potrivit Care2.com, mezelurile, in marea lor majoritate sunt produse care contin carne putina si frecvent, de calitate inferioara. Acestea contin o carne bogata in grasimi, reprocesata, fiarta, pasteurizata si oferita spre consum.

Pe langa o astfel de carne, mezelurile au in compozitia lor multi aditivi: E-uri, coloranti, glutamat de sodiu, amidon, soia, MDM – o pasta din tendoane, piele, grasime si oase, sare si zahar. Consumul unor mezeluri in mod regulat de catre cei mici le poate cauza acestora obezitatea care poate determina anumite afectiuni precum ateroscleroza, boli de inima, hipertensiune arteriala, diabet tip 2, afectiuni hepatice sau deformari osoase.

Consumul de mezeluri la copii – Carente de vitamine si minerale

Mezelurile aduc multe carente de vitamine si minerale in corpul micutilor, iar unele dintre acestea, mai procesate duc la majorarea riscului de cancer, in special de stomac, colorectal, dar si de prostata si pancreas.

Desi poate va ganditi ca, daca micutul vostru nu mananca cantitati mari dintre aceste alimente, ar putea sa nu fie afectat, iata ca risucl se poate majora, daca consumul este constant. Efectele nedorite apar inca de la varste fragede, iar cateodata nici macar nu trebuie sa le consume copiii.

Portalul Care2.com scrie ca in conformitate cu o cercetare recenta realizata in Marea Britanie asemenea preparate au fost conectate de expertii in nutritie de majorarea riscului de tumori cerebrale la copii ale caror mame au consumat mezeluri in perioada sarcinii.

Ce arata studiile despre consumul de mezeluri?

De pilda, un studiu din 2007, publicat in jurnalul PLOS Medicine a aratat ca cei care consuma o cantitate mare de carne procesata au un risc marit de cancer. Acesta reprezinta cel mai mare studiu realizat vreodata in acest sens, atat prin numarul de participanti, cat si prin perioada de urmarire.

Cercetarea a vizat circa o jumatate de milion de oameni cu varsta cuprinsa intre 50 si 71 de ani la debutul cercetarii in intervalul 1995-96, pentru 8 ani. In cadrul testelor, subiectii au completat un chestionar cu intrebari privind obiceiurile alimentare, fumat, stil de viata, efort. In acest interval au fost diagnosticate 53.396 cazuri de cancer.

Expertii au constatat ca riscul de cancer s-a situat cu intre 20-60% mai mare pentru diverse tipuri de cancer si anume esofagian, colorectal, hepatic si pulmonar.

Nutritionistii recomanda sa excludeti aceste alimente procesate din dieta copiilor vostri si sa renuntati in mod treptat prin cresterea consumului de fructe si legume, de cereale integrale, lactate si carne proaspata de curcan, de pilda.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce nu este sanatos consumul de mezeluri in cazul copiilor?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!