Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Alimentele alergene pentru copii – Sfaturi si recomandari0 Comments

Publicat in:


Nu toti copii suporta anumite alimente, unele dintre acestea fiind capabile sa le cauzeze probleme de sanatate. Modul in care este hranit micutul tau este foarte important pentru evolutia sa ulterioara si pentru sanatatea organismului sau in viitor.

Potrivit ultimelor cercetari in domeniul nutritional, in intreaga lume exista peste 160 de alimente care au potential alergen, insa numai 8 dintre acestea sunt responsabile pentru o mare parte din alergiile alimentare.

Alergii

Alergii22

Copiii pot fi alergici la anumite alimente, insa iti vei da seama destul de greu de asta, cel putin la inceput. Unul dintre semnele pe care va trebui sa il descifrezi este cel referitor la cazurile de alergii din familie, acele alimente trebuind sa fie introduse cu foarte mare precautie in alimentatia copiilor mici.

Expertii in domeniul nutritional, citati de portalul Health24.com, arata faptul ca unele dintre cele mai alergene alimente sunt laptele, ouale, alunele, nucile si pestele.

Nici soia, graul sau capsunile nu stau prea bine la acest capitol. Trebuie sa astepti pana in clipa cand micutul tau a implinit varsta de 9 luni ca sa le poti introduce in dieta lui de zi cu zi.

Medicii recomanda ca alimente de acest fel sa fie introduse pe rand in dieta celor mici, asa incat sa fiti capabili sa il gasiti usor pe cel care a cauzat alergia celui mic.

Unele dintre alergii prezinta tendinta de a se mentine toata perioada vietii, mai ales la alune si nuci!

Unii experti sustin ca este bine ca aceste alimente sa fie date celor mici abia dupa ce acestia au facut varsta de 3 ani. In cazul in care vei decide sa ii hranesti cu astfel de alimente mai devreme, este necesar sa incepi cu cantitati mai mici, iar apoi sa majorezi cantitatea in mod treptat.

Printre simptomele alergiei alimentare se numara inrosirea pielii sau aparitia unor eruptii, manifestarea unor inflamatii la nivelul chipului, limbii sau buzelor, prezenta unor stari de voma sau diaree sau a unor dificultati in respiratie.

In cazul in care copilasul vostru se va confrunta cu un astfel de simptom, va trebui sa luati masuri cat se poate de repede si sa mergeti cu el la un specialist.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca o alergie mai severa poate sa fie chiar letala, iar unele dintre aceste alergii prezinta tendinta de a se mentine toata perioada vietii, mai ales la alune si nuci.

Portalul Health24.com mai arata ca alte alergii pot sa dispara, odata cu cresterea micutului vostru, acestea fiind la oua si lapte.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Alimentele alergene pentru copii – Sfaturi si recomandari

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!