Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce ar trebui sa fie evitat consumul unor anumiti pesti de catre cei mici?0 Comments

Publicat in:


Felul in care sunt alimentati cei mici este foarte important pentru cresterea acestora, precum si pentru evolutia starii lor de sanatate de mai tarziu. Potrivit datelor publicate de Health24.com, pestele reprezinta un tip de aliment care ar fi recomandat sa nu lipseasca din dieta copiilor.

Expertii spun ca pestele este foarte util pentru organsimul celor mici pentru ca este foarte bogat in proteine, acizi grasi, vitamina D si vitaminele B. Daca sunteti parinti si aveti copii, ar fi indicat sa ii invatati pe acestia de micuti sa nu faca mofturi daca li se serveste la masa carne de peste.

Pestele la copii

Pestele la copii

Expertii din cadrul Universitatii Illinois sunt de parere ca cei mici au nevoie de o cantitate mare de acizi grasi omega-3 care se gasesc in peste. Studiile arata faptul ca acesti acizi sunt deosebit de importanti esentiali pentru dezvoltarea creierului, a nervilor si a ochilor celor mici.

Trebuie spus ca pestele contine acizi grasi omega-3, astfel incat poate ajuta la prevenirea bolii coronariene. Portalul Health24.com arata ca in clipa cand copii nu mai sunt alaptati si sunt hraniti doar cu lapte praf, cei mici nu mai au parte de suficienti acizi grasi omega-3.

Expertii in nutritie sustin ca preferintele alimentare ale copiilor evolueaza pana in jurul varstei de circa 5 ani, astfel incat parintii ar trebui sa faca in asa fel incat sa dezvolte gustul copiilor pentru peste din frageda copilarie.

Pesti precum rechinul, pestele-spada, macroul regal reprezinta specii care ar trebui sa fie interzise pentru cei mici!

Exista cateva specii de peste care sunt recomandate pentru consum de catre specialisti si cateva care ar trebui sa fie interzise.

De pilda, in momentul cand ne propunem sa servim o masa cu peste, este bine sa stim care este continutul sau de mercur, deoarece se cunoaste faptul ca acesta este nociv pentru sanatatea corpului uman.

Health24.com anunta ca mai toate speciile de peste contin mercur, insa cantitatile difera de la una la alta. Mercurul este daunator mai ales pentru copii deoarece el poate afecta dezvoltarea creierului micutilor si poate cauza probleme de invatare si dificultati in exprimare.

Nutritionistii din SUA, din cadrul Universitatii din Illinois, sustin ca pesti precum rechinul, pestele-spada, macroul regal reprezinta specii care ar trebui sa fie interzise pentru cei mici.

In plus, este bine sa evitati sa serviti la masa copiilor carnea de ton si de stiuca. Conform expertilor in domeniul nutritional, codul si stridiile trebuie consumate cat se poate de rar, insa in schimb copiii pot consuma cu incredere sardine, somon, pastrav, hering, somn si creveti.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce ar trebui sa fie evitat consumul unor anumiti pesti de catre cei mici?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!