Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ingrijirea dintilor de lapte la un bebelus0 Comments

Publicat in:


Pentru un copil mic dintii de lapte sunt la fel de importanti ca si cei permanenti, asa ca trebuie sa le acordati la fel de multa atentie. Iata cateva recomandari pentru a putea sa pastrati sanatatea orala a bebelusilor dumneavoastra.

Inainte de aparitia primului dinte, este bine sa stergeti gingiile micutului vostru cu un tifon curat, iar mai apoi sa ii masati gingia, pentru a-i oferi ajutor asa incat dintii sa iasa mai usor.

Dantura bebelusi

Dantura bebelusi

Este indicat sa cureti permanent suzeta bebelusului, inainte sa i-o dai si sa nu il lasi nicioadata sa adoarma cu biberonul in gura.

In clipa cand are mai multi dintisori, este bine sa utilizati pentru cel mic o periuta speciala pentru bebelusi pentru a-i pastra cat mai curati. Este recomandat sa ii periezi micutului tau cate se poate de usor dintii, imediat ce acestia incep sa apara.

De asemenea, imediat dupa ce bebelusul tau a implinit varsta de 2 anisori, este indicat sa utilizezi o cantitate de marimea unui bob de mazare de pasta de dinti cu fluor.

Portalul Health24.com arata ca dupa implinirea varstei de 3 ani, este bine sa il inveti sa se spele singur, atat in timpul diminetii, cat si seara. Trebuie ca tot timpul sa reprezinti un bun exemplu pentru fiul sau fiica ta, iar in cazul in care te va vedea spalandu-te pe dinti, te va imita!

Va trebui sa periati fiecare grup de dinti, fiind nevoie sa efectuati cate 10 miscari de tip vertical!

Specialistii spun ca periuta de dinti se va utiliza de sus in jos la dintii superiori si de jos in sus in cazul celor inferiori, iar aceasta miscare trebuie sa fie efectuata din articulatia mainilor.

Va trebui sa periati fiecare grup de dinti, dinspre obraji, dar si dinspre limba, pe fiecare grup fiind nevoie sa efectuati cate 10 miscari de tip vertical. In cazul perierii fetelor dinspre limba, pozitia periutei este bine sa fie cat mai verticala, iar miscarea se face de sus in jos pentru dintii superiori, de jos in sus pentru dintii inferiori.

Potrivit specialistilor, este bine sa va obisnuiti sa continuati aceasta miscare prin intermediul perierii fetelor de masticatie a dintilor laterali, dinspre interiorul gurii spre in afara sau invers.

Imediat ce a fost finalizat procesul de periere al tuturor dintilor se face clatirea gurii cu apa. Se ia apa in gura, se inchid buzele, apa fiind trecuta cu putere printre dinti, apoi se elimina din gura.

Clatirea se face de 4-5 ori. Daca efectuati aceasta tehnica corect, periajul nu are cum sa dureze mai mult de trei minute.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ingrijirea dintilor de lapte la un bebelus

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!