Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Colostrul si pornirea lactatiei0 Comments

Publicat in:
Etichete:alaptare, bebe, colostru. pornirea lactatiei, cum se produce lapte, mama

Pornirea lactatiei

Laptele matern – Pornirea lactatiei depinde de nou-nascut.

Prin alaptare se excita nervii mamelonului si ai areolei si se activeaza mecanismul care produce si secreta laptele.

Productia si fluxul laptelui au loc prin actiunea a doi hormoni, prolactina si ocitocina.

Cu prolactina, laptele este produs in alveole iar cu ocitocina, prin contractii usoare ale 35 tesuturilor din jurul alveolelor, laptele este impins spre canalele galactofore. Aceasta etapa, care este caracterizata ca un reflex al curgerii laptelui, este simtita de mama ca mici intepaturi in san.

Producerea laptelui se bazeaza pe un mecanism de cerere si oferta. Astfel, cu cat isi alapteaza mai des copilul, cu atat mai mult lapte produce mama, pana cand se ajunge la un echilibru intre mecanismul producerii laptelui si cantitatea de care are nevoie copilul.

Marimea sanului nu influenteaza cantitatea de lapte care poate fi produsa.

Trebuie mentionat ca stresul, oboseala sau durerea sunt factori care pot influenta reusita alaptatului. Cu cat veti alapta nou-nascutul mai repede dupa nastere, cu atat mai repede va veni primul lapte.

Ca sa aveti intotdeauna destul lapte, alaptati frecvent copilul dumneavoastra. Daca ii oferiti supliment, atunci laptele dumneavoastra se va reduce. Daca, insa, il alaptati oricand o cere, veti avea lapte din belsug iar copilul va fi satisfacut.

In general, suplimentarea cu alt lapte trebuie evitata, cu exceptia cazului in care exista un motiv medical special.

Pentru nou nascutii prematuri, laptele matern este salvator. Natura a avut grija ca laptele mamei care naste prematur sa aiba 25% mai multe proteine, mai multi anticorpi, vitamine si saruri in comparatie cu laptele unei mame care naste normal.

Laptele matern si colostrul

Laptele matern si colostrul

Colostrul

Colostrul este cea mai buna hrana pe care o poate primi copilul la inceputul vietii sale. Aceasta este un lichid galben ca lamaia care se produce in prima saptamana dupa nastere. Colostrul este de valoare inestimabila, nu doar din punct de vedere nutritiv ci, in principal, pentru ca ofera noului nascut multi anticorpi.

Anticorpii protejeaza copilul de infectii, intr-o perioada in care acesta este foarte vulnerabil, deoarece nu a dezvoltat inca un sistem imunitar propriu.

In plus, proprietatile purgative naturale ale colostrului ajuta la eliminarea meconiului, substanta coloidala continuta de intestinul noului nascut.

Colostrul contine mai putina grasime fata de laptele matern matur, pentru a fi mai digerabil, si pentru a proteja copilul de icter.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Colostrul si pornirea lactatiei

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!