Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Constipatia la copii0 Comments

Publicat in:
Etichete:constipatia, constipatia la copii, constipatie, copii

Constipatia la copii

Constipatia la copii


Cand consultati medicul?

Constipatia la copii este destul de des intalnita si, ca in orice alta problema cu privire la sanatatea copiilor nostri, ar trebui in primul rand consultat un medic de specialitate. Consultul unui medic specialist este cu atat mai necesar, cu cat constipatia persista in timp. Insa, pana in momentul in care ajungem la medic sau daca problema este doar una trecatoare care apare rar, putem urma cateva din sfaturile ce urmeaza.

Constipatia la copii – Cauzele constipatiei la copii

Inainte de a vorbi despre remedii, ar trebui sa stim care sunt cauzele constipatiei la copii. Iata, in continuare, cateva dintre cele mai des intalnite:

  • schimbarea regimului alimentar;
  • laptele in exces;
  • hidratarea insuficienta a copiluilui;
  • urmare a unui tratament medicamentos;
  • schimarea rutinei copiluilui sau a mediului (mutarea intr-o noua locuinta sau inceperea scolii).

Este bine ca orice schimbare din viata copilului sa fie pregatita dinainte si discutata astfel incat micutul dumneavoastra sa stie la ce sa se astepte si stresul cauzat sa fie cat mai mic. De asemenea, hidratarea copilului este foarte importanta, mai ales in lunile de vara cand pierde prin transpiratie mai mult lichid decat in mod obisnuit.

Constipatia la copii – Tratamentul constipatiei la copii

Desigur, remediile pe care le puteti folosi impotriva constipatiei la copii difera in functie de varsta copilului.

Astfel, daca acesta este mai mic de 4-5 luni, puteti incerca o baie calduta urmata de un masaj delicat al burticii. Acest lucru ar trebui sa ajute deoarece copiii mici se constipa, de obicei, datorita faptului ca sunt hraniti cu lapte formula care nu se digera la fel de usor ca si laptele matern. O alta cauza ar putea fi introducerea alimentelor solide in alimentatia copilului. Daca, totusi, baia calduta si masajul nu ajuta, puteti incerca un suc diluat din fructe (este bine ca sucul sa contina mere si prune deoarece sunt purgative).

Daca, insa, copilul dumneavoastra este putin mai mare si este deja obisnuit cu mancarea diversificata, puteti incerca sa-i dati alimente bogate in fibre precum pierscile, mazarea sau spanacul. De asemenea, evitati sa-i dati alimente care favorizeaza aparitia constipatiei, dintre acestea facand parte orezul, bananele sau branza de vaci proaspata.

Acum, ca de la mamica la mamica, ceea ce a avut cel mai rapid efect la copilul meu in varsta de 3 ani a fost sucul de fructe in care am pus mere, pere, prune, caise si piersici. Eu ii dau 2-3 canite pe zi si problema constipatiei dispare.

Constipatia la copii – Un truc util

In final, un truc extrem de util in cazul in care copilul dumneavostra nu vrea sa bea apa (eu am intampinat aceasta problema). Asa cum spuneam mai devreme, lipsa apei determina lipsa hidratarii suficiente. Asadar, stoarceti jumatate de portocala (sau chiar o portocala intreaga) si adaugati putina apa in sucul obtinut. Daca portocala este acra, puteti pune si putina miere de albine astfel incat sa fie mai placut la gust. Odata cu sucul de portocala, copilul dvs. va bea si apa, fapt ce ajuta la hidratarea organismului si, implicit, la reducerea riscului de constipatie.

Dvs. ce remedii folositi pentru evitarea sau tratarea constipatiei copilului dvs.? Impartasiti din experienta cu noi, mai jos.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Constipatia la copii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!