Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Meniul zilnic al copilului cu varsta de 3-6 ani0 Comments

Publicat in:
Etichete:3-6 ani, alimentatie, copii, copil, lichide, mancare, meniu, menu, mese

De la varsta de 3 ani, copilul poate manca absolut orice, cu exceptia bauturilor alcoolice, a mancarurilor ardeiate sau piperate si a unor conserve.

Meniul zilnic al unui copil de 3-6 ani

Meniul zilnic al unui copil de 3-6 ani

Alimente de evitat

De asemenea, se evita mancare de tip fast-food sau alte alimente nesanatoase (chiar si pentru adulti) datorita modului de preparare sau a ingredientelor. Apetitul este foarte variabil, de la un copil la altul: unii mananca orice si mult, de 5 ori pe zi (3 mese principale si doua gustari), in timp ce altii mananca numai de 3 ori pe zi. Daca tineti cont de gustul si apetitul copilului, dovedind intelegere si rabdare, veti reusi sa evitati situatiile neplacute date de lipsa poftei de mancare, frecventa la aceasta varsta.

In cazul copilul unic la parinti riscurile sunt cele mai mari. Daca i se fac toate poftele sau, dimpotriva, daca e fortat sa manance, copilul ajunge la un moment dat sa refuze totul sau sa prefere numai un fel de mancare.

Mancarea copilului trebuie sa fie variata (legume, fructe, peste, lapte, branzeturi, oua, zarzavaturi) pregatita cu gust si prezentata cat mai atragator. Copilul va fi obisnuit treptat sa se spele singur pe maini, sa foloseasca singur lingura si, dupa varsta de 4 – 5 ani, furculita.

Lichidele

Se pot da lichide atat intre mese, cat si in timpul mesei, cand copilul solicita. In general un copil are nevoie de cel putin un litru de lichide pe zi (simple sau incorporate in alte alimente).

Iata cat recomanda nutritionistii sa consume un copil de varsta prescolara si ce tip de alimentatie se recomanda la aceasta varsta.

Meniul zilnic al copilului intre 3-6 ani

Meniul zilnic al copilului intre 3-6 ani trebuie sa fie diversificat, mai exact sa contina cate un aliment de baza din toate categoriile principale. In plus, refuzul micutului de a manca trebuie sa fie anticipat prin prezentarea cat mai atragatoare a preparatelor.

Structura ideala este de 3 mese pe zi si doua gustari, alaturi de 1 litru de lichide pe zi (apa, suc sau supe).

Micul dejun va fi similar cu cel al parintilor, mai exact o cana de lapte simplu sau cu cacao, o tartina din paine cu unt si miere, cereale sau ceai cu paine si dulceata.

Gustarea de la ora 10:00 este optionala, constand in alimente usor de digerat: un fruct, biscuiti cu cereale, iaurt cu seminte etc.

Masa de pranz va contine in mod ideal supa sau ciorba la felul intai, un preparat consistent la felul doi si un fruct ca desert.

Gustarea de la ora 16:00 nu este obligatorie, insa poate fi un bun prilej de a furniza copilului nutrienti importanti si de a preveni un abuz la cina (daca este cazul). Ea poate consta in suc de fructe natural, un pahar de lapte/iaurt, un mar, o tartina sau o prajitura de casa cu morcov.

Cina este primita cu entuziasm de copiii care refuza de obicei hrana in timpul zilei, de aceea se recomanda alimente usor digerabile, pentru un somn de calitate. Lactatele sunt o optiune inspirata, iar produsele din carne si dulciurile ar fi bine sa lipseasca.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Meniul zilnic al copilului cu varsta de 3-6 ani

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!