Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Modificari la nivelul sistemului genital si bazinului si rolul placentei0 Comments

Publicat in:
Etichete:marirea bazinului, modificarea bazinului, sarcina

De la inceputul sarcinii, in corpul mamei se produc schimbari datorita hormonilor care sustin cresterea si dezvoltarea fetala.

In ciuda miturilor populare care insinueaza o latire a bazinului, la nivelul acestuia schimbarile nu sunt atat de mari. Oasele bazinului raman la aceleasi dimeniuni, ceea ce inseamna ca marimea despre care vorbeste toata lumea se datoreaza tesutului adipos depus aici. Singurele componente ale bazinului care pot suferi modificari, si acestea nu foarte mari, in timpul nasterii sub presiunea mobilului fetal sunt:

  • Simfiza pubiana – cartilajul acesteia devine mai lax sub actiunea hormonilor secretati in sarcina; laxitatea acestuia este un fenomen adaptativ care usureaza angajarea bebelusului in timpul nasterii
  • Coccisul – prin retropulsie usureaza, de asemenea, expulzia bebelusului.

Intrauterin, fatul se hraneste si respira prin cordonul ombilical (mai exact prin vena ombilicala) si elimina produsii de excretie prin cele doua artere ombilicale. Cordonul ombilical este inserat in placenta, care este lipita de peretele uterin.

Marirea bazinului si placenta

Marirea bazinului si placenta




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Modificari la nivelul sistemului genital si bazinului si rolul placentei

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!