Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Riscuri ale nasterii la peste 35 de ani0 Comments

Publicat in:
Etichete:35 de ani, conceptie copii, nastere peste 35 ani, riscuri, riscuri nastere peste 35 de ani

Mamele care nasc la peste 35 de ani prezinta un risc mai mare sa aduca pe lume copii autisti. Aceasta probabilitate este sensibil crescuta fata de femeile mai tinere, mai ales fata de cele de sub 20 de ani, la care riscul este cel mai scazut.

Aceasta constatare a fost formulata dupa analizarea unor studii internationale de mare anvergura, care au luat in considerare circa 25.000 de nasteri de copii afectati de tulburari din spectrul autist (TSA), comparate cu un „grup martor” de aproape 9 milioane de copii.

Riscuri nastere peste 35 ani

Riscuri nastere peste 35 ani

Echipa de cercetatori de la Karolinska Institutet (Suedia) si de la King’s Colle din Londra a vizat criteriul varstei mamei. S-a confirmat legatura intre riscul de autism la copii si varsta mamei. Unul din autorii studiului arata ca nu exista inca explicatii pentru acest lucru, dar sugereaza totusi alterari genetice legate de varsta, precum si influenta factorilor de mediu. In orice caz, in contextul in care varsta pentru prima nastere tinde sa creasca in majoritatea tarilor occidentale, acest element ar putea da de gandit.

Citeste mai mult aici!




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Riscuri ale nasterii la peste 35 de ani

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!