Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Scoala vegetariana pentru combaterea obezitatii in randul copiilor0 Comments

Publicat in:
Etichete:combaterea obezitatii, copii, obezitate, scoala, SUA

O scoala din New York a fost transformata in prima institutie scolara vegetariana de stat din SUA, din meniu fiind excluse in totalitate carnea si pestele, cu scopul de a combate obezitatea.

In cadrul acestei scoli primare, toate mesele servite copiilor sunt 100% vegetariene si, in mod surprinzator pentru americani, cei mici par a fi incantati de mancare.

De exemplu, un pranz pentru copii este alcatuit dintr-un sandvis cu tofu si salata, iar la desert, elevii primesc o portocala.

Scoala vegetariana - obezitate

Scoala vegetariana - obezitate

In plus, excluderea carnii si a pestelui din meniu reprezinta numai unul din eforturile profesorilor de a combate obezitatea, alaturi de predarea unor lectii de nutritie. In cadrul cursurilor, copiii sunt invatati cum sa aiba o alimentatie echilibrata.

„Noi muncim la ceva mai mult decat la oferirea unor mese vegetariene. Incercam sa ne invatam copiii ce inseamna un stil de viata sanatos”, a declarat directorul scolii, Robert Groff.

Mai mult, expertii in nutritie acorda suport proiectului, sustinand ca vegetarianismul este un mod eficient de a combate obezitatea in randul copiilor din Statele Unite, care s-a dublat in ultimii 30 de ani si care aduce cu sine riscuri de boli grave.

Expertii afirma ca schimbarea a fost binevenita, mai ales in conditiile in care 70% dintre elevii de la aceasta scoala provin din familii asiatice si indiene, zone in care vegetarianismul este mult mai raspandit.

De asemenea, parintii au fost incantati de initiativa conducerii scolii si sunt de acord ca cei mici sa primeasca alimentatie sanatoasa.

„Imi place foarte mult acest concept, pentru ca fiii mei primesc aici mancare sanatoasa. Asa ca nu mai trebuie sa le pregatesc mancare acasa si sa le-o pun la pachet”, a spus un parinte. Cei care nu pot face fata acestui regim alimentar isi pot aduce propria mancare de acasa, insa sunt foarte putini care fac acest lucru.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Scoala vegetariana pentru combaterea obezitatii in randul copiilor

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!