Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

La nastere toti copii au ochii albastri. Afla de ce!Un comentariu

Publicat in:
Etichete:bebe, bebelusi, cand se schimba culoarea ochilor la copii, culoare, culoarea ochilor, culoarea ochilor dupa nastere, culoarea ochilor la nastere, de ce toti copiii au ochii albastri, nastere, nou-nascuti, ochi

Table of Contents

Indiferent de culoarea ochilor de mai tarziu, toti copiii se nasc cu ochii albastri. Vinovata este melanina, moleculele care dau culoare pielii, parului si ochilor. Acest pigment nu s-a stocat suficient in iris sau nu a fost „innegrit” de expunerea la ultraviolete (asa cum se inchide la culoare si pielea expusa la soare).

Culoarea ochilor la nastere

Culoarea ochilor la nastere

Ce este melanina?

Melanina este o proteina. Ca la toate proteinele, cantitatea si tipul ei este data de codul genetic. Daca irisul contine o cantintate mare de melanina, ochii pot deveni negri sau caprui. Daca are putina melanina, atunci rezulta ochi verzi, cenusii sau caprui deschis. Atunci cand in iris este o cantitate foarte mica de melanina, ochii vor avea culoarea albastra sau gri deschis.

Persoanele care sufera de albinism nu au deloc melanina in iris, iar ochii lor par roz din cauza faptului ca vasele de sange din spatele ochilor reflect alumina.

Productia de melanina sporeste in primii ani de viata ai bebelusului, iar culoarea irisului se stabilieaza, de obicei, dupa primele 6 luni de viata. Cu toate acestea, mai multi factori (de mediu sau medicamente) pot influenta schimbarea culorii irisului.

Culoarea ochilor poate fi mostenita de la parinti sau bunici, in functie de tipul de gena al fiecarei persoane, insa culoarea poate fi si o combinatie de culori intre parteneri, mergand pe arbore.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
La nastere toti copii au ochii albastri. Afla de ce!

Un comentariu

  1. ARSENI

    Conteaza din punct de vedere al sanatatii daca irisul are mai multa sau mai putina melanina?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!