Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum ai grija de dintii copilului tau?0 Comments

Publicat in:
Etichete:cand mergem la dentist, copii, copil, dentist, dinti, Igiena dentara la copii, periajul dintilor, sanatate dentara, sfaturi, stomatolog

Igiena dentara la copii – Cand mergem la dentist?

Niciodata nu este prea devreme pentru a-i obisnui pe cei mici cu scaunul stomatologului. Daca vreti ca puiul vostru sa aiba dinti si gingii sanatoase, sa se dezvolte armonios si din punct de vedere stomatologic, atunci trebuie sa vizitati dentistul dupa prima aniversare, chiar mai devreme daca cel mic obisnuieste sa doarma cu biberonul in gura.

Igiena dentara la copii

Igiena dentara la copii

Sunt insa si specialisti care considera ca prima vizita la dentist trebuie facuta odata cu aparitia primilor dintisori. Chiar daca, aparent, nu exista nici o problema, medicul stomatolog isi va da seama daca dintii celui mic au o evolutie normala.

Atat timp cat copilul este alaptat, nu exista pericolul aparitiei cariilor, insa dupa trecerea la alimentatia diversificata, problemele incep sa-si faca simtita prezenta. In cazul in care bebelusul este hranit cu biberonul, nu trebuie sa-l lasati sa suga peste noapte sau chiar sa doarma cu biberonul in gura. Singurul lichid permis pe timpul noptii este apa. Sucul (chiar si cel natural), laptele sunt daunatoare danturii.

Igiena dentara la copii – Periajul dintilor

Spalatul pe dinti trebuie inceput inca de la nastere. Pare ciudat pentru unii, insa este foarte sanatos sa curatati gingiile bebelusului cu o periuta speciala sau cu o carpa moale imbibata in apa. Odata cu aparitia primilor dintisori, incepeti periajul de doua ori pe zi cu o periuta si pasta specifice varstei lor. Intre 2 si 5 ani utilizati o cantitate de pasta de dinti cat un bob de mazare. Insotiti tot timpul copilul cand se spala pe dinti. Lasati-l si chiar incurajati-l sa se spele singur, insa asigurati-va ca s-a curatat cum trebuie si interveniti daca considerati ca e cazul sa-l periati si voi.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum ai grija de dintii copilului tau?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!