Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

10 trucuri pentru a evita sa te ingrasi in timpul sarcinii0 Comments

Publicat in:
Etichete:controlul greutatii, cum slabesc, greutate, greutatea in sarcina, sarcina, slabire in sarcina

In sfarsit, visul de a deveni mamica este pe cale sa devina realitate. Constati, insa, ca pe masura ce sarcina evolueaza, apar modificari majore pe care le resimti atat din punct de vedere al apetitului alimentar, cat si din punct de vedere fizic sau psihic.

Slabire in sarcina

Slabire in sarcina

Castigul in greutate in timpul sarcinii este ceva normal, numai ca trebuie sa fii atenta ca numarul de kilograme acumulate sa nu fie exagerat de mare. In mod normal, o gravida la termen nu trebuie sa depaseasca, in medie, cu mai mult de 12 kg greutatea de dinaintea sarcinii. Esential este sa stii ca nu cantitatea de alimente pe care le consumi este importanta ci, mai degraba, calitatea si diversitatea. Ideal ar fi sa retii faptul ca nu trebuie sa mananci cat doi ci, mai degraba, de doua ori mai bine si mai sanatos decat inainte.

Medicii spun ca necesarul pentru o gravida este de 2000-3000 kcal, in functie de gradul de solicitare fizica zilnica.

Iti voi prezenta in cele ce urmeaza 10 dintre cele mai importante trucuri pentru a evita sa te ingrasi in timpul sarcinii, pentru a avea o sarcina usoara, lipsita de orice riscuri si probleme.

Renunta la ideea de a manca cat pentru doi

Pentru ca bebelusul sa se dezvolte bine si armonios inca din viata intrauterina, ai nevoie de doar 300 de calorii in plus fata de ceea ce consumai inainte de a ramane insarcinata. Cel mai bine este sa mergi la un medic nutritionist care sa iti faca un program alimentar personalizat pe toata durata sarcinii, astfel incat sa nu exagerezi cu mancatul si sa aduni kilograme in plus care vor fi greu de dat jos dupa sarcina.

Hidrateaza-te, lichidele sunt foarte importante

Acum, in perioada sarcinii, hidratarea este esentiala, fiind mai importanta ca niciodata din cauza volumului mare de sange din corpul tau. Nutritionistii te sfatuiesc sa bei cel putin doi litri de lichide pe zi: apa, ceai sau suc natural de fructe (daca se poate preparat direct in casa pentru a avea siguranta ca este 100% natural). Un efect pozitiv al faptului ca te hidratezi prin intermediul lichidelor este ca in acest fel reusesti sa mai tai din senzatia de foame, insa…ceva mai neplacute sunt drumurile mult mai dese spre toaleta. Atentie, insa, la bauturile care contin cofeina, la alcool sau sucuri acidulate, evita-le sau exclude-le total din alimentatia ta.

Nu incerca sa te ingrasi in primul trimestru

Am auzit din ce in ce mai multe femei care spun ca in primul trimestru al sarcinii sunt tentate sa manance mult mai mult pentru a lua voit in greutate, considerand ca in acest mod bebelusul va creste mare si sanatos. Tine minte, insa, faptul ca medicii spun ca pana in al doilea trimestru, atunci cand cel mic incepe sa se dezvolte rapid, nu este cazul sa iei prea mult in greutate. Ideal este ca in aceasta prima perioada de sarcina sa nu te ingrasi cu mai mult de jumatate de kilogram pe luna.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
10 trucuri pentru a evita sa te ingrasi in timpul sarcinii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!