Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Simptome de sarcina0 Comments

Publicat in:
Etichete:cand esti insarcinata, femeie insarcinata, insarcinata, sarcina, semne, simptome sarcina

Nu ar fi greu sa ne dam seama ca suntem insarcinate daca uterul ar fi dotat cu lumini reflectorizante si alarme care sa inceapa sa zbarnaie atunci cand, in sfarsit, conceptia a avut loc! Din pacate, insa, singurele simptome pe care le avem sunt legate doar de schimbarile hormonale care au loc in corpul nostru, iar aceste simptome pot fi destul de intelatoare. Ba mai mult, cand vine vorba de simptome precoce de sarcina, lucrurile sunt cu atat mai nesigure.

Simptome sarcina

Simptome sarcina

Cand voi incepe sa constat simptomele precoce de sarcina?

Desi studiile arata ca un ovul este de regula fertilizat in primele 12 ore ale ovulatiei (si nu mai tarziu de 24 h), tu nu vei constientiza simptomele precoce de sarcina decat dupa implantare, aceasta avand loc dupa 7-10 zile de la ovulatie.

Daca ai ramas insarcinata, embrionul incepe sa produca hormoni hCG dupa implantare, asa ca este imposibil sa depistezi sarcina sau sa ai simptome mai devreme. Asadar, cu cat astepti mai mult pentru a-ti face un test dupa ovulatie, cu atat va fi rezultatul mai aproape de adevar. Testele de sarcina ar trebui facute, in mod ideal, din momentul in care ciclul iti intarzie cu o zi.

Mai jos ai o lista de 15 simptome pe care le-ai putea avea atunci cand si daca ramai insarcinata. Tine minte ca fiecare femeie si fiecare sarcina difera, asa ca nu e cazul sa intri in panica daca nu prezinti toate simptomele precoce de sarcina.

Temperatura bazala (TB) ridicata

Daca, in mod regulat, tii un grafic al ciclurilor si iti iei temperatura, vei observa ca TB va ramane ridicata pe tot parcursul fazei luteale. Progesteronul provoaca TB sa creasca pana la ovulatie si sa se mentina la un nivel ridicat daca esti insarcinata. Daca nu esti insarcinata, temperatura ta bazala va scadea la loc si vei avea menstruatie, ca in fiecare luna.

Intarzierea menstruatiei

Unul din simptomele precoce de sarcina pe care le-ai putea observa este intarzierea menstruatiei. Desi aceasta este, de regula, asociata cu sarcina, nu este exclus ca motivul intarzierii sa fie altul. Spre exemplu, ar putea fi un nivel ridicat de stres, o boala grava sau efectul secundar al unei operatii chirurgicale. Pe de alta parte, este posibil sa ai menstruatie chiar si in timpul sarcinii. Unele femei sangereaza doar cateva luni sau pe tot parcursul sarcinii.

Greturile in sarcina

Un alt simptom precoce de sarcina foarte cunoscut sunt greturile. Contrar credintelor populare, ele nu apar doar dimineata, ci te pot surprinde in orice moment al zilei.

Asigura-te ca mananci bine si echilibrat.

Ghimbirul este un remediu natural foarte bun pentru greata, desi unele femei spun ca nimic nu le poate ajuta in a se simti mai bine. Greturile persista in primul trimestru de sarcina, desi, in cazuri rare, pot continua si in al doilea.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Simptome de sarcina

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!