Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Sfaturi pentru a nu avea un copil rasfatat0 Comments

Publicat in:
Etichete:ce sa fac, ce sa faci, copil rasfatat, greseli, rasfat, sfaturi

Ce este un copil rasfatat?

Un copil rasfatat este pretentios, egocentric si nerezonabil – considera medicul american Harvey Karp, creator al DVD-ului si cartii de succes: The Happiest Toddler on the Block (Cel mai fericit copil din cartier).

Copil rasfatat

Copil rasfatat

El declara in continuare ca poate parea mai usor sa va intelegeti cu un copil rasfatat daca ii satisfaceti cerintele, dar pana la urma, cedand in fata pretentiilor lui il faceti sa se simta izolat si derutat. „Daca ii permiteti copilului sa fie rasfatat, plantati o samanta de nemultumire”, spune el. „Pentru ca sunt atat de obisnuiti sa foloseasca manipularea pentru a obtine ceea ce doresc, incat nu-si mai dau seama cand cineva cedeaza in fata lor”.

Rasfatul nu face decat sa-l conduca pe copil spre probleme ulterior in viata

Psihologul american Ruth A. Peters, doctor in medicina, autor al manualului de disciplina copilului Laying Down the Law (Stabilirea regulilor), este de acord cu acest punct de vedere: Rasfatul nu face decat sa-i conduca spre probleme ulterior in viata, crede ea, adaugand ca un copil rasfatat de obicei se transforma intr-un adult rasfatat, iar adultilor rasfatati le este greu sa-si pastreze locul de munca, partenerul de viata si prietenii.

Iata care sunt cele mai frecvente 10 greseli pe care pe fac parintii, permitand copilului sa devina rasfatat. Daca va recunoasteti comportamentul in unele dintre ele, trebuie sa stiti ca niciodata nu este prea tarziu sa schimbati lucrurile.

Faceti din copil centrul Universului

Facand din dorintele copilului prioritatea principala in orice situatie il invatati ca lumea se invarte in jurul lui. Puteti evita asta invatand copilul sa ia in considerare nevoile si dorintele celorlalti, Copiii trebuie sa inteleaga sa primeasca si sa ofere. In acest fel, cand stiu numai sa primeasca, tind sa devina frustrati.

Ignorarea comportamentului pozitiv

Ca parinti ocupati si foarte ocupati ce suntem, este posibil sa nu observam cand copiii se joaca in liniste in coltul lor sau cand se feresc singuri de pericole ori probleme. Daca nu le aratati niciodata ca sunteti multumiti de ceea ce fac, declara Karp, ratati ocazia de a consolida importanta comportarii lor pozitive.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Sfaturi pentru a nu avea un copil rasfatat

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!