Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de nocive sunt jocurile video pentru cei mici?0 Comments

Publicat in:
Etichete:copii, experti, jocuri video, micuti, moderatie, smartphone, tableta

Majoritatea copiilor sunt atrasi de jocurile video. Si totusi, sunt acestea nocive sau daca sunt „consumate” in fiecare zi cu moderatie, pot contribui la dezvoltarea intelectuala a copiilor? Expertii sugereaza ca multe jocuri pot avea o influenta pozitiva asupra micutilor, daca acestia se joaca moderat, potrivit datelor unui studiu realizat de Oxford University in Marea Britanie.

Pericole jocuri video copii

Pericole jocuri video copii

Savantii au constatat ca tinerii care se joaca mai putin de o ora pe zi „pe calculator” sunt mai bine adaptati la mediul inconjurator decat cei care nu se bucura de jocurile video.

Cu toate acestea, copiii care se joaca cel putin trei ore pe console video sunt mai putin satisfacuti de vietile lor.

Cercetarea a fost publicata in revista Pediatrics. Psihologul Dr. Andrew Przybylski a analizat in cadrul studiului 5.000 de copii cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani. Expertii au observat ca aproximativ 75% dintre copii precizeaza ca se joaca in fiecare zi pe calculator, consola, tableta, smartphone.

Specialistii i-au rugat pe copii sa spuna cate ore se joaca pe calculator intr-o zi normala de scoala.

Tinerii au discutat apoi despre mai multi factori, precum:

  • satisfactia vietii,
  • interactiunea sociala,
  • ajutorul oferit celor aflati in dificultate,
  • nivelurile de hiperactivitate si
  • lipsa atentiei.

Potrivit specialistilor, raspunsurile au fost combinate pentru a obtine o imagine asupra psihicului si capacitatii sociale a copiilor.

Spre comparatie cu alte grupuri, inclusiv cu cele care nu acceseaza deloc jocurile video, tinerii care petrec sub o ora la calculator sunt mai multumiti de vietile lor si mai interesati de interactiunile sociale.

In plus, ei nu au foarte multe probleme din punct de vedere emotional si sunt mai atenti la scoala. Potrivit rezultatelor, cei care petrec peste trei ore in fata monitorului de gaming sunt mai putin adaptati la viata sociala.

Ce spun expertii despre „Lumea digitala”?

Dr. Przybylski spune ca explicatiile sunt simple. „Intr-un mediu de cercetare, polarizat intre cei care accepta jocurile video si cei care le resping, considerandu-le nocive, aceasta cercetare vine ca o gura de aer proaspat. Jocurile video pot oferi un anumit nivel de „limbaj” pentru copii. Un tanar care nu este angrenat in conversatie se va simti marginalizat”.

Mai mult, oamenii de stiinta sustin ca limitarea utilizarii tehnologiei trebuie sa tina cont de descoperirile cercetatorilor.

Chiar daca efectul jocurilor video asupra copiilor este semnificativ in acest studiu, factori precum rezistenta relatiilor familiale joaca un rol mai important.

„Alte studii arata ca jocurile video FPS (first-person shooter), desi nu toate titlurile, pot determina imbunatatirea capacitatilor vizuale si de memorare. Studiile din viitor vor determina in ce masura unele jocuri video sunt mai benefice sau mai nocive pentru tineri, in functie de continutul oferit”, a declarat Dr. Iroise Dumontheil, din cadrul University of London.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat de nocive sunt jocurile video pentru cei mici?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!