Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Dulciuri care contin toxine periculoase0 Comments

Publicat in:
Etichete:coloranti, dulciuri, pericol, periculoase, prajituri, sucuri, toxine

Multi oameni sunt atrasi de dulciurile frumos ambalate, dar si de prajiturile apetisante pe care le regasesc in vitrinele cofetariilor. Totusi, cu cat prajiturile si sucurile sunt mai frumos colorate, cu atat mai periculoase sunt ele pentru sanatatea noastra.

Multe dintre aceste produse ascund pericole majore care ne pot ameninta sanatatea noastra si a celor mici. Cu toate ca arata apetisant si sunt tot ceea ce isi pot dori copiii, prajiturile nu sunt tocmai sanatoase pentru ei, caci contin numerosi coloranti alimentari si substante cancerigene.

Dulciuri - toxine periculoase

Dulciuri - toxine periculoase

O multime de coloranti sunt continuti de diverse sucuri, aceste bauturi nefiind decat apa colorata fara un continut minim de fructe, in majoritatea cazurilor.

Trebuie spus ca foarte multi coloranti alimentari au legatura cu boli precum hiperactivitatea sau cancerul. Acestia sunt prezenti si in mancarea de tip fast-food, amenintand sa acapareze tot ceea ce consumam in fiecare zi.

Cei mai periculosi coloranti prezenti in dulciuri

Nutritionistii spun ca astfel de toxine se gasesc in sucurile concentrate, in condimente si chiar in unele tipuri de branza. Astfel, printre colorantii cei mai periculosi poate fi mentionata tartrazina, ea colorand alimentele si bauturile in galben.

Cu toate acetsea, numele acestor substante chimice nu este neaparat relevant, ci efectul lor. De pilda, specialistii afirma ca o parte din colorantii albastri au fost pusi in legatura cu cancerul la vezica urinara, iar cei galbeni cu tumori canceroase la rinichi si glandele suprarenale.

Acestia sunt prezenti in mancarea preambalata, multe astfel de produse fiind consumate si de copii. Colorantii se mai gasesc in cocktailuri de fructe, bomboane si prajituri cu gelatina.

Expertii ne atrag atentia ca scopul cu care sunt folositi asemenea aditivi este de a-i atrage pe copii prin aspectul pe care il confera produselor. De asemenea, trebuie spus ca aceste pericole prezentate de colorantii alimentari au fost semnalate inclusiv de o prestigioasa revista medicala, „The Lancet”.

De aceea, autoritatile din unele state si-au propus sa introduca reguli de etichetare speciale in cazul prezentei colorantilor in mancaruri si bauturi, mai ales in cele care sunt preferate de micuti. Astfel, consumatorul poate sa cunoasca detalii precise despre ce fel de dulciuri poate sa aleaga, ca sa evite prajiturile pline de toxine.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Dulciuri care contin toxine periculoase

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!