Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

8 obiceiuri ale tale, periculoase pentru copil0 Comments

Publicat in:
Etichete:caracter, copii, copil, negativ, obiceiuri, parinti, personalitate, sfaturi

O relatie sanatoasa intre parinti si copii se numara printre prioritatile fiecarui adult. Parintii sunt un model pentru copii, asa ca fiecare miscare pe care o faci este imediat inregistrata si copiata intocmai la un moment dat de catre copilul tau. Fie ca este vorba de spalatul pe maini, de programul alandala al meselor sau de alimentele consumate, toate pot avea repercusiuni asupra sanatatii fizice si mentale a copiilor.

Obiceiuri care fac rau copilului

Obiceiuri care fac rau copilului

Iata ce obiceiuri ar trebui sa schimbi pentru a fi sigur ca nu iti pui in pericol copilul.

Te critici prea des

Daca de fiecare data cand te uiti in oglinda incepi sa te plangi de felul in care arati, tot ce faci este sa-i transmiti copilului (mai ales daca este fata) ca respectul de sine depinde foarte mult de cum iti stau jeansii sau de cat de putine kilograme ai. Imaginea mamei tot timpul nemultumita de felul in care arata poate duce copilul catre anorexie sau alte tulburari alimentare.

Mananci pe fond de stres

Daca te folosesti de mancare pentru a te simti mai bine atunci cand esti trist sau deprimat, poti transmite un mesaj foarte nesanatos copilului tau: mancarea te ajuta sa-ti ridici moralul.

Alege alte metode sa-ti ridici moralul: vorbeste cu prietenii, cu rudele, plimba-te, fa miscare.

Prea multe SMS-uri si e-mail-uri

Nu este corect sa ii interzici copilului sa foloseasca telefonul la masa si tu sa nu apuci sa mananci de cat de multe SMS-uri trimiti, indiferent ca sunt sau nu in interes de serviciu. Daca regula este fara telefon la masa, atunci niciunul dintre voi n-ar trebui sa aiba telefonul langa el in timp ce mananca.

De asemenea, ultimele studii releva faptul ca timpul indelungat petrecut in fata computerului duce la tulburari de somn, scaderea performantelor intelectuale, precum si la probleme de greutate. In schimb, copiii care mananca alaturi de parinti prezinta riscuri mai mici de a deveni obezi.

Pui accent pe superficial si material

Daca in majoritatea timpului petrecut alaturi de fiica ta obisnuiti sa vorbiti doar despre ce e la moda, ce oja a mai aparut sau faceti parada modei prin casa, atunci ar fi bine sa schimbi acest obicei. Nu-i trasmiti decat mesajul ca trebuie sa puna pret pe superficialitate si pe materialism. In schimb, puteti sa va plimbati impreuna, sa faceti sport, sa o inveti sa fie puternica. Ai grija sa-i spui ca este desteapa la fel de des cum ii spui ca este frumoasa.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
8 obiceiuri ale tale, periculoase pentru copil

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!