Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Alimentatia corecta a copiilor pentru a nu se ingrasa0 Comments

Publicat in:


In privinta copiilor si a alimentatiei acestora, traditia romaneasca prin care un copil sanatos este gras este eronata. Deseori se intampla ca mamele sa aprecieze ca in cazul in care un micut este rotofei, nu trebuie sa se ingrijoreze cu privire la starea acestuia de sanatate.

Nutritionistii sustin ca grasimea la copii este daunatoare si aduce cu sine un risc major de diabet, hipertensiune arteriala sau alte afectiuni.

Alimentatia copilului

Alimentatia copilului

Specialistii recomanda sa lasati copii sa manance atat cat isi doresc, mai ales ca in prima parte a vietii instinctul foame-satietate functioneaza foarte bine.

Fara diete de slabire la copii!

Expertii ne anunta ca cei mici nu ar trebui sa urmeze diete de slabire, ci alimentatia lor trebuie sa fie reechilibrata. Pentru asta, este bine sa elimine din alimentatie pe cat posibil dulciurile si excesul de grasime, sa faca miscare si sa aiba grija la ceea ce mananca in fiecare zi.

Copilul nu trebuie pus la cura de slabire, insa trebuie eliminat complet zaharul din alimentatia lui.

Copii trebuie totusi sa primeasca dulciuri, dar sub forma de deserturi de fructe, iar alimentele grase precum mezeluri, prajeli, fast-food, semipreparate, este necesar sa fie imediat schimbate cu alimente proaspete, gatite in casa.

Trebuie spus ca in cazul in care veti pregati mancarea in mod corect si sanatos pentru intreaga familie, trebuie sa tineti cont de faptul ca, daca va propuneti ca micutul vostru sa slabeasca, este necesar sa adoptati un stil de viata sanatos si o alimentatie echilibrata pentru intreaga familie.

Alimentatia si miscarea fizica sunt foarte importante pentru cei mici!

Nu uitati de faptul ca prezenta televizorului si a computerului in viata copiilor este destul de daunatoare deoarece acestea incurajeaza sedentarismul.

Copiii trebuie educati sa le placa ce trebuie sa le placa si sa se miste. Mai mult, trebuie sa stiti ca alimentatia si statutul ponderal al copilului sunt exclusiv responsibilitatea parintilor.

In primii 7 ani de viata, cel mic trebuie sa fie obisnuit sa manance corect si trebuie sa perseverati pentru a ii arata care sunt acele obiceiuri corecte. In plus, este deosebit de important ca parintii sa fie responsabili si sa ii ofere sansa de a fi un adult echilibrat si sanatos printr-o crestere efectuata corect.

Supraponderabilitatea si kilogramele de grasime suplimentare majoreaza riscul unor afectiuni si in niciun caz nu le aduc ceva bun in viata.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Alimentatia corecta a copiilor pentru a nu se ingrasa

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!