Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de nociva este mancarea picanta pentru cei mici?0 Comments

Publicat in:


Nutritionistii sunt de parere ca alimentele picante, precum chipsurile sunt foarte nocive pentru stomacul copiilor. Daca sunt consumate in exces acestea pot cauza probleme grave de sanatate, cum ar fi gastrita sau chiar ulcerul.

Expertii sustin ca in cazul in care veti consuma multe chipsuri picante, veti putea avea probleme din cauza gastritei, precum si a inflamarii stomacului. Potrivit unui studiu realizat in SUA, printre simptome se afla varsaturile, balonarea, senzatia de arsura in piept si sughitul.

Mancarea picanta la copii

Mancarea picanta la copii

De pilda, un tanar de 13 ani din California, SUA, Andrew Medina, mananca in fiecare luna circa 20-30 de pungi de chipsuri.

Baiatul a inceput sa simta dureri in partea stanga a stomacului, insa nu a mers la medic decat dupa cateva saptamani de la declansarea acestora. Stomacul I se inflamase si desi a fost avertizat sa nu mai manance asemenea cantitati de chipsuri picante, tanarul a marturisit ca va fi extrem de greu sa faca asta, potrivit Counsel Heal.

„Oamenii iubesc alimentele picante, in special, chipsurile si fast-food-ul. Apoi ajung la medic cu dureri de stomac: arde cand inghit, arde cand dau afara. Si uite asa ne pregatim sa intalnim ulceratii, eroziuni si chiar ulcer peptic acut la copii de 12 ani”, a avertizat medicul Martha Rivera, de la Centrul Medical „White“ din California, care l-a tratat pe Andrew Medina.

Tinerii, si mai ales copii, au obiceiul de a manca picant!

Potrivit opiniei medicilor, copiii, adolescentii si tinerii au obiceiul de a manca nesanatos. Expertii sustin ca gustarile picante pot schimba echilibrul pH-ului din stomac, cauzand aciditate dureroasa.

Potrivit datelor unor studii, ceea ce ar putea cauza schimbarea pH-ului stomacal ar putea fi condimentele care sunt prezente in chipsuri si nu doar iuteala acestora.

„Nu am avut prea multi pacienti din cauza sosurilor iuti, asa ca de vina poate fi stratul de condimente de pe chipsuri”, a afirmat Robert Glatter, medic la camera de garda a spitalului „Lenox Hill” din New York, pentru ABC News.

Specialistii vorbesc despre un fel de dependenta de chipsuri. „In trecut, nu am vazut probleme grave la copiii care consumau chipsuri. Situatia s-a inrautatit de cand iuteala a castigat popularitate in randul copiilor”, a mai spus dr. Glatter.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat de nociva este mancarea picanta pentru cei mici?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!