Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Numarul minim de ore de somn la copii0 Comments

Publicat in:


Bebelusii care au varsta cuprinsa intre una si patru saptamani ar trebui sa doarma circa 18 ore pe zi. Cu toate acestea, deseori, somnul bebelusilor este fragmentat si acestia se trezesc o data la 2 pana la 4 ore.

Asta nu inseamna ca este ceva in neregula cu el, ci se trezeste pentru ca simte nevoia de mai multa hrana. Medicii mai spun ca micutii care se nasc prematur pot dormi si mai mult. Din cauza ca nu au inca format ceasul biologic, micutii nu se ghideaza dupa ciclul zi-noapte, ci dupa satisfacerea nevoilor fiziologice.

Somnul la copii

Somnul la copii

La cei cu varsta intre 1 si 4 luni, programul de somn se stabilizeaza. De exemplu, perioada de somn neintrerupt poate atinge si durata de 6 ore, iar in acest caz, un element important este disparitia confuziei zi-noapte. Un bebelus intre 1 si 4 luni ar trebui sa doarma 14-15 ore pe zi.

Daca au varsta de pana la 12 luni, este indicat ca un copil mic sa doarma pana la 15 ore. Totusi, o mare parte a acestora dorm in jur de 12 ore. In jurul varstei de 6 luni, copiii trebuie sa aiba in jur de 3 reprize de somn dupa-amiaza.

Specialistii mai spun ca bebelusul trebuie sa mai aiba timp pentru a mai iesi in parc, pentru a se juca, activitati care sa-l faca sa aiba un somn bun pe parcursul noptii. Atunci cand atinge varsta de un an programul de somn al copilului ar trebui sa fie: somnul de dimineata intre 9 si 10, apoi somnul de pranz 12-14, iar somnul de dupa-amiaza sa fie intre 15-17.

Copii intre 7 si 12 ani trebuie sa doarma 11 ore pe noapte

La copii care au varsta intre 1 si 3 ani, trebuie sa stiti faptul ca acestia renunta la somnul de dimineata si vor avea o singura repriza de somn, cea de dupa-amiaza, care poate dura intre o ora si 3 ore si jumatate. Medicii sustin ca micutii care au aceasta varsta trebuie sa doarma in medie 14 ore pe zi.

Pentru cei care au pana in 6 ani, trebuie spus ca multi dintre acesti micuti renunta la somnul de dupa-amiaza. Copiii care au pana la 6 ani trebuie sa se culce intre 19-21 si sa doarma pana la 12 ore pe zi.

Daca au intre 7 si 12 ani, copii merg la scoala, au lectii de facut, se joaca, asa incat programul de dus la culcare se impinge dupa ora 21. Expertii ne anunta ca la copii cu varsta cuprinsa intre 7 si 12 ani, somnul ar trebui sa fie de pana la 11 ore.

La adolescentii care au intre 12 si 18 ani, acestia au nevoie de 8-9 ore de somn pe zi, insa din cauza stresului, multi simt nevoia sa doarma mai mult decat atat. Corpul lor este inca in formare, iar privarea de somn le poate dauna sanatatii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Numarul minim de ore de somn la copii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!