Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Vaccinul impotriva cariilor0 Comments

Publicat in:


Protectia danturii impotriva cariilor este un aspect deosebit de important. Oamenii de stiinta din China, din cadrul Institutului de Virusologie din Wuhan au anuntat ca au dezvoltat un vaccin contra cariilor dentare. Potrivit Health.com, acest vaccin este compus din ADN-ul si proteinele a doua bacterii diferite.

Vaccinul impotriva cariilor

Vaccinul impotriva cariilor

Cariile dentare apar ca urmare a bacteriilor, iar acestea au rolul de a coloniza cavitatea bucala si de a atacata smaltul dintilor. Savantii din China au anuntat ca imunitatea corpului uman poate sa fie pregatita din timp impotriva cariilor, asa cum se procedeaza in cazul infectiilor comune, cu ajutorul unui vaccin.

Ce contine vaccinul

Acest vaccin chinezesc are in compozitia sa un fragment al ADN-ului Streptococcus mutans, aceasta fiind de fapt una din principalele specii de bacterii care cauzeaza carii.

Cobaii care au fost vaccinati erau mai bine protejati de actiunea nociva a cariilor fata de ceilalti

Savantii chinezi au administrat ADN-ul Streptococcus si proteine de Salmonella unor cobai dupa care au examinat sobolanii pentru a stabili nivelul de imunoglobulina G in sange si cel de imunoglobina A, prezent in secretiile de saliva.

Coordonatorii acestei cercetari au evidentiat faptul ca au inregistrat un nivel de proteine ridicat atat in sange, cat si in saliva, insa ce este mai important este ca aceasta crestere intarzie dezvoltarea coloniilor de Streptococcus mutans in zona dintilor.

Conform sursei citate, specialistii din Asia au afirmat ca rozatoarele vaccinate erau mai bine protejate impotriva cariilor fata de celelalte. Datele au fost publicate in revista Journal of Dental Research.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Vaccinul impotriva cariilor

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!