Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Studiu: Cum te pot ajuta cartofii sa pierzi in greutate?0 Comments

Publicat in:


Savantii de la Universitatea Princeton aduc o veste foarte buna pentru cei carora le plac foarte mult cartofii. Specialistii in nutritie spun ca in cazul in care ti-ai propus sa mai slabesti, nu ar trebui sa renunti la un astfel de aliment.

Este vorba despre cartofii care sunt preparati cat mai natural si mai sanatos, iar concluzia la care au ajuns cercetatorii este aceea ca NU trebuie sa eliminam cartoful din alimentatie atunci cand vrem sa slabim.

Cartofii in dieta de slabit

Cartofii in dieta de slabit

Potrivit Health.com, in acest moment nu exista dovezi suficiente care sa poata sustine acuzele unor experti care spun ca aceasta leguma este vinovata de cresterea in greutate. Expertii de la universitatea mentionata sunt de parere ca din contra, cartofii pot fi o parte destul de importanta dintr-un meniu dietetic.

Acestia sustin ca atunci cand se pune problema pierderii in greutate, nu este necesar sa eliminam anumite alimente din meniu, ci conteaza doar diminuarea numarului de calorii consumate. Savantii au analizat in cadrul unor teste pentru o perioada de 3 luni de zile peste 90 de persoane supraponderale, femei si barbati. Expertii au observat felul in care se modifica indicele glicemic al acestor oameni, atunci cand ei urmau o dieta saraca in calorii, la care este adaugat si cartoful.

Imediat dupa ce au consumat intre 5 si 7 portii de cartofi-natur sau cartofi copti voluntarii nu numai ca nu s-au ingrasat, insa au scapat de cateva kilograme pe care le aveau in exces. Potrivit opiniei expertilor, un cartof de marime medie contine circa 110 calorii, are mai mult potasiu decat o banana si detine aproape 50% din necesarul zilnic de Vitamina C.

Potasiul detinut de cartofi este foarte bun pentru sanatatea cardiovasculara a corpului uman!

Conform specialistilor, un astfel de cartof nu contine grasimi si nu are colesterol. Nutritionistii spun ca aceasta leguma este nutritiva si are in compozitie amidon, glucoza, acid folic, vitaminele B1, B6, C si K, si minerale, ca potasiu, fosfor, magneziu. Health.com scrie ca vitamina C, un puternic antioxidant care ajuta la stabilizarea radicalilor liberi, este foarte bine reprezentata in cartof.

Potrivit unor studii recente, vitamina C produce colagenul care ajuta la mentinerea in buna stare a articulatiilor si osaturii. In plus, potasiul detinut de cartofi este foarte bun pentru sanatatea cardiovasculara.

Cercetarile au mai aratat ca o dieta bazata pe alimente cu un bogat continut de potasiu si continut scazut in sodiu poate reduce riscul presiunii arteriale ridicate. De pilda, un singur cartof poate oferi cam 21% din necesarul zilnic de potasiu al corpului uman.

Fibrele mentin sistemul digestiv sanatos si pot sa ofere un bun suport pentru diminuarea riscului aparitiei unor anumite tipuri de cancer si probabil chiar a bolilor de inima. Cartofii mai contin si gluten, acesta fiind un antioxidant care ajuta la protectia impotriva anumitor forme de cancer.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Studiu: Cum te pot ajuta cartofii sa pierzi in greutate?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!