Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Fereste-ti copilul de bolile contagioase – Sfaturi0 Comments

Publicat in:


Majoritatea oamenilor stiu ca afectiunile contagioase se transmit pe cale aeriana sau se raspandesc in colectivitatile de la cresa si gradinita. Medicii ne anunta ca in anotimpul calduros, copiii care merg in vacanta in tabere scolare sau in concediu cu parintii si apoi la bunici ar trebui sa se fereasca de pericolele bolilor determinate de virusuri.

Bolile contagioase la copii

Bolile contagioase la copii

Gastroenterocolitele sunt cele mai frecvente in aceasta perioada, insa este bine sa-ti ingrijesti copilul pentru a preveni complicatiile.

Rotavirusul

Una dintre aceste afectiuni este rotavirusul, un virus cu tropism intestinal, care da boli diareice acute, cu scaune apoase, frecvente, febra, varsaturi, stare generala alterata. Daca sufera de aceasta boala cel mic se deshidrateaza usor, prin scaun, voma si febra. Exista sapte tipuri de virusuri: A, B, C, D, E, F si G. Potrivit Health.com, rotavirusul A e cel mai des intalnit si provoaca 90% din infectii. Ele sunt destul de frecvent intalnite si periculoase, mai ales cand copilul e mai mic se deshidrateaza repede.

Pentru efectuarea tratamentului este necesara internarea de urgenta pentru perfuzie de rehidratare hidroelectrolitica. In cazurile mai usoare, se recurge la o dieta de excludere a dizaharidelor sau lapte care contine lactoza, dar si un regim special si ceaiuri de menta.

Specialistii recomanda sa se utilizeze saruri de rehidratare orala, de exemplu, debridat si smecta. Este necesar sa aveti rabdare sa-si revina la normal mucoasa intestinala, care e afectata foarte mult. Trebuie sa stiti ca acest virus se transmite usor si se raspandeste repede in colectivitati, iar cei afectati trebuie sa fie izolati in perioada bolii.

Gastroenteritele

Alte boli contagioase sunt gastroenteritele, boli diareice, care trebuie sa fie luate in serios pentru ca distrug mucoasa intestinala, care e responsabila de absorbtia substantelor nutritive necesare pentru cresterea copilului. Apar cu predilectie pe timpul verii. Starea generala se altereaza progresiv, uneori apare febra, buzele si limba par arse, scaunele sunt apoase si dese.

Daca sufera de aceasta afectiune, copilul vomita si cateodata are dureri de burtica.

Tratamentul se face tinand cont de aparitia unei boli diareice, iar dieta este foarte importanta si presupune scoaterea laptelui din alimentatie, dar si introducerea unor alimente-medicament precum: supa de morcov, cu sau fara carne, orez, ceai de menta si lapte fara lactoza. Si, desigur, trebuie sa luati legatura cu medicul copilului.

Unele infectii sunt destul de serioase, astfel incat necesita spitalizare. Restul gastroenteritelor se transmit atat pe cale aerogena, cat si prin contact cu tacamuri folosite in comun, fructe si legume spalate insuficient, instalatii sanitare.

Laringita

Laringita reprezinta si ea o boala inflamatorie sau infectioasa, frecvent produsa de virusuri cu tropism respirator, care se manifesta prin febra, tuse uscata sau chiar prin disparitia vocii.

In cazul acestei boli, starea generala este alterata si apare uneori disfagia sau durere in gat. Aceasta boala se raspandeste prin tuse si stranut, deci si in acest caz bolnaviorii trebuie izolati.

Tratamentul este pe baza de antiinflamatoare: nurofen, paracetamol in doze recomandate de medic. Sunt recomandate consumul multor lichide caldute si repausul vocal. Daca exista semne de suprainfectie, se administreaza si antibiotic, tot la recomandarea medicului. Oricum, trebuie vazut si tratamentul stabilitit de un medic.

Preventie

Pentru prevenirea acestor afectiuni, trebuie sa ii dati copilului doar apa din surse sigure sau imbuteliata. Este bine sa ii spalati manutele cu apa si sapun dupa folosirea toaletei si inainte de masa, iar cel mic ar trebui sa aiba propriile tacamuri, mereu igienizate. Spala bine fructele si legumele inainte de consumare, mai spun expertii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Fereste-ti copilul de bolile contagioase – Sfaturi

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!