Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum procedezi in caz de mastita0 Comments

Publicat in:


Exista situatii in viata unei femei, cand, dupa ce a dat nastere unui copilas si trebuie sa alapteze, atunci se poate intampla sa sufere de mastita. Aceasta afectiune reprezinta o infectie a sanilor, cauzata de o bacterie. Din pacate, mastita este foarte des confundata cu angorjarea, adfica momentul in care sanii nu sunt goliti de lapte.

Mastita

Mastita

Simptome

Sanul mamei se inroseste si devine umflat si fierbinte si doare la atingere. Pe langa aceste simptome, de cele mai multe ori sunt insotite de febra si este posibil sa apara frisoane, sa te simti epuizata sau sa ai dureri musculare si stari de voma.

In cazul in care ai parte de aceste simptome, este recomandat sa pui comprese cu apa calduta si sa faci masaj pe zona afectata, iar daca dupa 24 de ore simptomele nu sunt diminuate, este necesar sa mergi la medic pentru a face diagnostic diferential intre angorjare si mastita. In caz de mastita, medicul iti va recomanda un tratament cu antibiotice si antiinflamatorii. Tratamentul ar trebui sa nu-l afecteaze pe bebe. In caz de angorjare trebuie sa pui aceleasi comprese cu apa calduta, sa faci masaj pe zona afectata  si sa apelezi la un consilier in alaptare pentru rezolvarea problemei!

Suplimentarea alimentatiei cu alimente bogate in fier, calciu si vitamine

De asemenea, in cazul in care imediat dupa ce ai nascut, pe langa oboseala ai stari de slabiciune si de lesin si vezi puncte negre, atunci este posibil sa ai o lipsa de fier, de calciu si de vitamine. Medicii sustin ca prin nastere si alaptare, corpul unei femei consuma mai multe vitamine si minerale.

Recomandarea specialistilor este aceea ca ar trebui sa-ti suplimentezi alimentatia cu: peste, ficat de vita, sardine, fasole boabe, ciocolata neagra, fructe si legume.

In perioada in care esti insarcinata, se majoreaza considerabil nivelul multor hormoni: estrogenul, progesteronul, cortizonul, prolactina. La 24 de ore dupa ce ai nascut, nivelul acestora ajunge la cel dinainte de sarcina. Aceasta variatie dublata de oboseala si de alaptare duce la aparitia depresiei postnatale.

Si totusi, expertii sustin ca exista o diferenta intre aceasta depresie si oboseala excesiva. De exemplu, in caz de depresie, sau daca ai stari frecvente de neliniste, plangi fara motiv, nu poti sa dormi sau nu mai reactionezi la plansul copilului, nu mai ai pofta de mancare si treci prin astfel de stari timp de mai bine de o luna, atunci este cazul sa consulti un psihoterapeut. Mai mult, te poate ajuta si sa vorbesti cu o mama care a trecut printr-o astfel de experienta.

In plus, ar fi foarte indicat ca in timpul noptii sa nu asezi copilul la san imediat ce plange, numai ca sa adoarma. De asemenea, este bine sa inveti sa soliciti ajutor celor din jur, mai ales acum in aceasta perioada dificila pentru tine.

Trebuie sa te plimbi cu bebelusul cel putin 30 de minute pe zi pentru a putea sa iti incarci bateriile. Este bine sa te odihnesti odata cu bebelusul si sa nu te mai preocupe asa de mult acum treburile casnice pentru momentul în care vine sotul.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum procedezi in caz de mastita

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!