Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Capacitatile uimitoare ale bebelusilor pana in 6 luni0 Comments

Publicat in:


Desi sunt mici si se spune despre ei ca sunt neajutorati, iata ca savantii spun ca bebelusii au cateva capacitati uimitoare. Multe dintre acestea au fost observate de parinti si de cei care ingrijesc copii mici, dar acum sunt si dovedite stiintific.

Capacitatile bebelusilor

Capacitatile bebelusilor

Chiar daca sunt micuti, bebelusii au capacitatea de a simti emotiile cainilor

Potrivit datelor unei cercetari din 2010, realizata in Marea Britanie, copiii de pana la sase luni poate asocia sunetele unui caine furios sau ale unuia prietenos cu fotografii ale patrupedelor care ilustreaza atitudinea acestora.

Medicii sustin ca emotiile sunt primele lucruri pe care bebelusul le intelege in aceasta lume.

Bebelusii simt starea de spirit

De asemenea, micutii au capacitatea de a simti starea de spirit a unei persoane apropiate, daca este vorba despre mama sau tatal, precum ar fi tristetea sau bucuria.

Conform unei cercetari, la numai 5 luni, un bebelus poate distinge intre o melodie vesela si una trista. Studiul a fost publicat in revista „Neuron”. Micutii au urechile sensibile la muzica si pot sa identifica diverse categorii de melodii, pot sa si danseze pe ritmurile acestora, conform unui alt studiu derulat anul trecut in China, la Universitatea din Shanghai.

Ca sa poata testa inclinatia bebelusilor catre dans, savantii au pus mai multora inregistrari cu muzica clasica, melodii ritmice si cu un discurs. S-a constatat ca bebelusii si-au miscat bratele, palmele, picioarele, trunchiurile si capetele mai mult atunci cand ascultau muzica, fata de momentele in care auzeau discursul. Potrivit BBC, studiul mentionat indica faptul ca abilitatea de a dansa este innascuta la oameni, desi pana acum nu s-a descoperit de ce s-a dezvoltat.

Creierul

O alta cercetare realizata in anul 2009 in SUA a evidentiat faptul ca in clipa cand un copil in varsta de noua luni priveste un adult intinzandu-se dupa un obiect, creierul lui se activeaza ca si cum el ar fi cel care se intinde dupa acel obiect. Savantii sugereaza ca neuronii-oglinda sunt responsabili de acest lucru.

Bebelusii pot invata si in somn

Desi poate parea ciudat, bebelusii pot invata chiar si in timp ce dorm, conform unui studiu. Astfel, in cadrul unui experiment realizat cu ajutorul a 26 de bebelusi, fiecare in varsta de doar o zi sau doua, cercetatorii au pus muzica, urmata de un jet bland de aer deasupra ochilor, de circa 200 de ori intr-o jumatate de ora.

In tot acest timp, o retea formata din 124 de electrozi lipiti de scalpul si fata bebelusilor au inregistrat activitatea lor cerebrala, asa ca expertii au demonstrat ca ca acestia au invatat repede sa anticipeze jetul de aer dupa fragmentul muzical. Micutii isi petrec cea mai mare parte a timpului dormind, asa ca aceste teste ii pot face sa se adapteze mai rapid la mediu.

Un alt studiu realizat in SUA arata faptul ca micutii pot distinge o limba straina

Un alt studiu realizat in SUA arata faptul ca micutii pot distinge o limba straina. Savantii au pus 36 de copii sa urmareasca persoane care rosteau propozitii in doua limbi. Dupa ce s-au acomodat cu persoana care rostea propozitii intr-o limba, bebelusii au petrecut mai mult timp uitandu-se la persoana care rostea propozitii in limba straina, demonstrand ca puteau face diferenta intre cele doua.

Unele studii arata chiar ca cei mici pot procesa regulile gramaticale de la varsta de 15 luni, simultan cu invatarea cuvintelor.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Capacitatile uimitoare ale bebelusilor pana in 6 luni

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!