Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Care este cea mai noua metoda de detectare a cancerului la san si in ce tara din Europa a fost deja implementata0 Comments

Publicat in:


Una dintre maladiile acestui secol este cancerul la san, afectiune care face mari probleme multor reprezentante ale sexului frumos din diverse state ale lumii. Totusi, o noua cale de a detecta cancerul mamar, revolutionara dar eficace, ar putea fi implementata curand in Germania.

Potrivit datelor publicate de BBC, reprezentantele sexului frumos care doresc sa isi realizeze o mamografie s-ar putea trezi fata in fata cu o examinatoare oarba. Savantii germani au avut aceasta idee cu cativa ani in urma, dar iata ca au reusit sa o si puna in practica. Un studiu care inca nu a fost dat publicitatii arata faptul ca aceasta metoda chiar functioneaza si are mari sanse sa devina ceva foarte obisnuit.

Noua metoda de detectare a cancerului de san

Noua metoda de detectare a cancerului de san

Medicii din Germania sunt de parere ca persoanele nevazatoare pot detecta tumorile mai repede si mai exact decat o poate face aparatura, anunta BBC. Primul expert care a facut apel la aceasta teorie a fost dr. Frank Hoffmann din Berlin. Acesta sustine ca orbii au dezvoltat mult mai bine decat restul persoanelor acest simt tactil, care le ajuta si sa citeasca in Braille si ca acestia vor putea sa fie de folos in depistarea unor afectiuni grave.

Studiul despre care vorbim a fost realizat in Germania in cadrul Univeristatii din Essen si a indicat faptul ca astfel de persoane au reusit performanta sa descopere cu circa 30% mai multe formatiuni ce ar putea fitumori, fata de aportul adus de medicii ginecologi.

Potrivit expertilor nemti, o femeie care se examineaza singura va putea sa simta o astfel de formatiune in cazul in care aceasta are cel putin 2 cm.

Cancerul la san apare de aproximativ 100 ori mai mult la femei dacat la barbati!

Medicii le pot detecta pe cele de 1 si 2 cm, iar persoanele nevazatoare le gasesc si pe cele de 6 – 8 mm. Studiul mai arata faptul ca in acest stat din vestul Europei, una dintre cele mai importante cauze a mortalitatii femeilor intre 40 – 55 de ani este cancerul mamar.

BBC arata ca in Germania deja s-a ajuns la situatia ca 17 femei nevazatoare sa lucreze in spitale specializate pentru detectarea tumorilor. Potrivit medicilor germani un factor de risc este intotdeauna acela care poate constitui o cauza pentru a dezvolta o afectiune.

Ei sustin ca acest factor poate fi o activitate, cum ar fi fumatul, dieta, istoricul familiei sau multe alte lucruri. Daca veti ajunge sa va cunoasteti factorul de risc pentru orice boala, puteti sa va ajutati sa va schimbati obiceiurile, care vor fi monitorizate clinic pentru boala.

Orice femeie poate dezvolta un cancer de san. Totusi, urmatorii factori de risc pot constitui cauzele dezvoltarii bolii. S-a observat ca afectiunea de cancer la san apare aproximativ de 100 ori mai mult la femei dacat la barbati, iar o mare parte dintre cazuri se manifesta dupa varsta de 50 de ani.

Medicii spun ca este important istoricul personal al bolii dar si iradierea anterioara a sanului, existenta unei rude apropiate, cum ar fi mama sau sora cu cancer de san, constituie factor de risc.

Acest lucru include schimbarea in unele gene cum ar fi BRCA1, BRCA2, biopsia anterioara a sanului in care tesutul prezinta hiperplazie atipica, primul ciclu menstrual aparut mai devreme sau inceputul menopauzei mai tarziu, ca si perioada de timp.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Care este cea mai noua metoda de detectare a cancerului la san si in ce tara din Europa a fost deja implementata

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!