Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cresterea bebelusului – sfaturi pentru tati0 Comments

Publicat in:


In clipa cand apare un bebelus in viata unui cuplu, si tatal poate juca un rol important alaturi de proaspata mamica. Potrivit expertilor, exista cateva metode care il ajuta pe tatal bebelusului sa se implice activ in viata acestuia.

Este recomandat astfel sa il ridici usor din patut la pieptul tau, tinandu-i cu mana capsorul inca nesigur si vei observa ca va incerca sa comunice tine! De aceea, este bine sa utilizezi puterea de convingere ca sa-l determini pe zvapaiat sa stea locului.

Cresterea bebelusului - sfaturi pentru tati

Cresterea bebelusului - sfaturi pentru tati

Profita de ocazie si petrece-i pe sub fundulet scutecul, apoi hainutele. Poti sa iti ajuti partenera sa ii faca baita micutului. De aceea, trebuie sa umpli cada cu apa usor mai calda decat temperatura cotului tau, apoi cufunda-l cu blandete pe bebelus, tinandu-l cu ambele brate si cuprinzandu-i umarul si subsuoara cu degetele mainii drepte.

Este bine sa il speli cu miscari mangaietoare, nedezlipindu-ti de el mana cu care il sustii. Inveleste-l mai apoi cu un prosop moale si sterge-l bine, masandu-l usor.

In primele zile dupa nastere, poti sa-l speli doar cu un burete, dar, daca vrei sa-l imbaiezi inainte sa-i cada cordonul, fa-o! Nu neglija insa dezinfectarea si pansarea buricului dupa fiecare baie, astfel incat sa ramana uscat si sa cada cat mai repede.

Mai mult, trebuie sa stii ca nu functioneaza regula ca in cazul in care il tii treaz ziua, doarme bine noaptea.

Desi poate te trezeste noaptea de nenumarate ori si ai face orice pentru cateva ore de odihna, sa-l tii treaz in timpul zilei, atunci cand vrea sa doarma, nu-i o idee buna. In asa fel, el va deveni agitat, iritat si chiar mai plangacios decat inainte. Iar noaptea, cel mai probabil, tot n-o sa doarma.

Tine cont ca aerul curat si razele soarelui au efecte benefice asupra ta si a bebelusului!

Unii considera ca bebelusul are din pantecele mamei resursele nutritionale necesare pentru urmatoarele ore, asa incat nu trebuie alaptat imediat. Practica a dovedit insa ca, cu cat il alaptezi mai repede, cu atat e mai bine pentru cel mic. Chiar daca laptele nu vine imediat, pune copilul mai des la san pentru a stimula producerea lui. Colostrul are un continut aparte, de care nu trebuie sa-l privezi pe cel mic, anunta specialistii.

Tine cont ca aerul curat si razele soarelui au efecte benefice asupra ta si a bebelusului, asa ca nu ezita sa iesi cu el afara cand vremea e favorabila. Incepe cu intervale scurte, pe care le poti mari treptat!

Poti sa ii prepari suplimentul de lapte exact cum scrie pe ambalaj sau, daca ai norocul ca el sa fi fost deja pregatit in biberonul din frigider, incalzeste-l si verifica-i apoi temperatura pe pielea antebratului tau musculos. Ia-l pe bebe in brate si maseaza-l usor pe spate, iar acesta se va simti foarte bine.

De asemenea, te poti implica in adormirea micutului. Poti spera chiar si tu la o binemeritata siesta, cu conditia sa nu adormi inaintea bebelusului. Este bine sa ii fredonezi un cantec pe un ton domol, iar micutul va adormi cat de curand si tu te vei putea relaxa!




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cresterea bebelusului – sfaturi pentru tati

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!