Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum iti poti proteja micutul de deshidratare?0 Comments

Publicat in:


Ca si in cazul unui om matur, pentru un copil mic hidratarea are o deosebita importanta in fiecare zi. Pentru ca nu au dezvoltata foarte bine functia renala, copilasii sunt predispusi la deshidratare, care poate cauza pierdere in greutate. Printre semnele care preced deshidratarea la bebelusi se afla gura mai uscata, saliva lipicioasa si pielea uscata.

Cand trebuie sa va alarmati

Trebuie sa va alarmati daca fontanela sau spatiul care se formeaza la intalnirea oaselor calotei craniene, oase care la nastere nu sunt complet sudate, se contracta mai des ca de obicei.

Deshidratarea la bebelusi

Deshidratarea la bebelusi

Un alt semn ca lucrurile nu sunt tocmai cum ar trebui este faptul ca micutul urineaza la intervale mai mari de 6-8 ore, in cantitati mici, iar urina are o culoare inchisa, potrivit Care2.com. Daca este deshidratat, micutul este nervos si chiar refuza alimentatia, dar are si ochii dusi in orbite. Expertii in medicina pediatrica sustin ca daca deshidratarea este inferioara unui procent de 5% din greutataea corpului, este vorba de o deshidratare moderata.

In cazul in care insa, este superioara sau egala cu 10% din greutatea corpului, avem de-a face cu o deshidratare severa care impune spitalizarea. Intre 5 si 10% este vorba despre o deshidratare care trebuie supravegheata indeaproape, de preferat, la domiciliu.

Printre principalele motive care stau la baza deshidratarii se afla febra, sau chiar si supraincalzirea, mai ales daca incaperea in care sta bebelusul este foarte calduroasa. In plus, si daca acesta este imbracat prea gros, trebuie sa tineti cont de faptul ca deshidratarea se produce destul de usor, conform Care2.com.

Pentru copii care au varsta cuprinsa intre 6 luni si 1 an, trebuie sa fie introduse in meniul zilnic fructele si legumele!

Alta cauza care poate determina deshidratarea este prezenta anumite afectiuni cu manifestare diareica sau voma, dar si manifestarea unor afectiuni de tipul arsurilor mai grave. Hidratarea bebelusilor este vitala pentru ca regleaza temperatura corpului, transporta nutrientii, enzimele, hormonii si glucoza catre celule, protejeaza organele si asigura fortificarea muschilor.

Prin intermediul apei sunt eliminate deseurile metabolice, iar rinichii pot sa isi indeplineasca sarcinile normal. Pentru bebelusi, specialistii recomanda sa nu se foloseasca niciodata apa de la robinet, nici macar pentru prepararea hranei.

In primele luni de viata, nevoia de hidratare a bebelusului este acoperita de laptele matern si nu este necesara suplimentarea cu lichide. Totusi, exista si situatii cand copilul trebuie sa alaptati mai des, pentru a preveni deshidratarea, de pilda cand este foarte cald afara.

Pentru copii care au varsta cuprinsa intre 6 luni si 1 an, trebuie sa fie introduse in meniu fructele si legumele. In cazul in care copilul are parte de o hrana echilibrata, pana la 250 ml de apa pe zi sunt de ajuns. Totusi, aceasta portie trebuie majorata in cazul unor probleme digestive, precum diareea si constipatia.

Dupa ce bebelusul va face un an, alaturi de lapte, este indicat ca cel mic sa consume si pana la 600 ml de apa in fiecare zi, iar la 2-3 ani, aportul de apa trebuie crescut la 700-800 ml in fiecare zi!




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum iti poti proteja micutul de deshidratare?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!