Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Dezvoltarea reflexelor de pozitie si miscare0 Comments

Publicat in:
Etichete:bebe, bebelus, copil, dezvoltarea bebelusului, mers, miscare, pasire, pozitie, reflex, reflexe

Reflexul de sprijin

Dezvoltarea copilului – Reflexul de sprijin – tinand un sugar de sub axila, cu fata dorsala a piciorului in contact cu mardinea mesei, el raspunde in mod caracteristic prin ridicarea piciorului si punerea lui pe tabla mesei. Reflexul este prezent pana la sfarsitul primului an de viata.

Cel mai bun moment pentru diversificare

Cel mai bun moment pentru diversificare

Dezvoltarea copilului – Reflexul de pasire (reflexul mersului automat)

Este similar cu reflexul de sprijin si consta intr-o serie de miscari de pasire daca sugarul este tinut de sub axile si picioare vin in contact cu o suprafata neta. Apare de la nastere si dispare in general dupa a 6-a -7-a luna.

Dezvoltarea copilului – Reflexul de suspendare

Se pune in evidenta prin suspendarea copilului intr-o pozitie verticala cu capul in sus. Pana la varsta de 4 luni, copilul flecteaza membrele inferioare; dupa 4 luni, extinde membrele inferioare. Incrucisarea membrelor inferioare sugereaza boala Little.

Dezvoltarea copilului – Reactia de cadere

Un copil tinut in aer vertical, sustinut de trunchi , daca il facem sa descinda brusc in jos, se constata ca bratele lui se intind, iar degetele se desfac in evantai.

Reflexul Moro, de imbratisare

La tractiunea brusca a scutecului pe care este asezat nou-nascutul se produce extensia rapida si abductia membrelor superioare, urmata de adductia si flexia lor lenta. Acest reflex prezent de la nastere dispare de regula in jurul varstei de 4 luni. Persistenta acestui reflex peste aceasta varsta poate fi dovada unei suferinte cerebrale cronice. Un reflex Moro asimetric poate sugera o paralizie de plex brahial sau o fractura de clavicula.

Dezvoltarea copilului – Reflexul Landau

Nou nascutul este tinut pe burtica iar capul, trunchiul si picioarele sunt in extensie. Daca se face flexia activa a copilului, acesta flecteaza membrele inferioare. Acest reflex nu se observa de la nastere, insa apare dupa varsta de 3 luni; este cel mai bine evident intre 6-10 luni si dispare dupa cel de-al doilea an de viata.

Dezvoltarea copilului – Reflexul de apucare palmar si plantar

La exercitarea palmei sau plantei cu degetul, nou-nascutul isi flecteaza degetele.

Dezvoltarea copilului – Reflexul punctelor cardinale

La atingerea cu indexul a tegumentelor peribucale, nou-nascutul intoarce capul de partea excitata si incepe sa suga degetul.

Dezvoltarea copilului – Reflexul de alungire incrucisata a membrelor inferioare

La ciupirea pielii gambei, cu membrul inferior tinut in extensie, nou nascutul va flecta si va extinde membrul inferior tinut in extensie, nou nascutul va flecta si va extinde membrukl inferior opus cu adductie, aducand calcaiul la locul excitat.

Dezvoltarea copilului – Reflexul de incurbare laterala a trunchiului

Se declanseaza prin excitarea pielii nou-nascutului, in regiunea dorso-lombara, paralel cu coloana vertebrala; nou-nascutul isi incurbeaza coloana de partea excitata.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Dezvoltarea reflexelor de pozitie si miscare

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!