Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Jucarii care ar trebui evitate de catre cei mici0 Comments

Publicat in:


De multe ori, jucariile preferate de copiii sub 3 ani contin substante cu potential nociv pentru sanatatea lor. Acest avertisment a fost adresat parintilor de UFC Que choisir sau Union fédérale des consommateurs din Franta, orga­nism identic cu Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

UFC Que choisir a realizat un studiu despre substantele din compozitia jucariilor pentru copii mici.

Jucarii de evitat pentru copii

Jucarii de evitat pentru copii

Potrivit BBC, expertii francezi sunt de parere ca unele jucarii ar putea fi chiar toxice pentru copii, motiv pentru care se cere multa vigilenta din partea parintilor atunci cand pregatesc cadourile de Craciun.

Francezii au vizat circa 30 de jucarii pentru cei mici, deoarece bebelusii duc la gura orice, inclusiv jucariile. Medicii spun ca acest reflex este normal in cazul copiilor, insa este bine sa stim ca in acest fel ei pot sa intre in contact cu substante toxice pe care le pot ingera. Analizele arata ca in unele jucarii se pot gasi substante despre care se stie ca sunt periculoase.

Printre aceste substante nocive se afla formaldehida, compus cancerigen iritant, bisfenol A – interzis din compozitia biberoanelor sau ftalati, substante care sunt intezise pe continentul european, insa existenti in multe jucarii fabricate in Asia.

Ce jucarie celebra a fost interzisa in Germania ca urmare a substantelor pe care le contine?

Expertii francezi au vizat si anumiti derivati de petrol in doze mici si a unor compusi din plastic care inlocuiesc ftalatii si despre care nu se poate inca afirma daca sunt periculosi, fiind de foarte putin timp folositi.

UFC Que choisir a analizat si o jucarie din aceasta tara, denumita „Sophie la Girafe„, o jucarie care a sarbatorit 50 de ani de existenta.

Potrivit BBC, in Franta, despre celebra jucarie se spune ca raspunde normelor in vigoare, insa aceeasi jucarie pentru copii in Germania a fost retrasa de pe piata in urma normelor sanitare privind nitrozaminele, care sunt mai stricte.

Specialistii sunt de parere ca nitrozaminele sunt compusi cancerigeni care pot ajunge in saliva micutilor, iar in Germania acesti compusi sunt interzisi. In schimb in Franta, acestia sunt interzisi in tetine, dar pot face parte din compozitia jucariilor.

Pe de alta parte, in tara noastra avertismentele si controalele ANPC vizeaza in mod special si­guranta copiilor care au jucarii ce se demonteaza usor, cu bile sau cu baterii, insa aceste demersuri nu sunt suficiente. Se trece mult prea usor peste materialele si substantele din care sunt facute unele jucarii si care pot fi foarte de periculoase pentru copii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Jucarii care ar trebui evitate de catre cei mici

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!