Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Pudra de talc influenteaza aparitia cancerului ovarian0 Comments

Publicat in:


Una dintre afectiunile cu numeroase victime la nivel global este cancerul ovarian, care inseamna cea de-a a patra cauza de mortalitate prin cancer la femei. Aceasta afectiune face in fiecare an circa 125.000 de victime in intreaga lume.

Pudra de talc si cancerul ovarian

Pudra de talc si cancerul ovarian

Potrivit BBC, cea mai mare incidenta a bolii este in SUA si Europa de Nord. Medicii sustin ca patru din cinci cazuri de cancer ovarian sunt diagnosticate la femeile care au varsta de peste 50 de ani. Aceasta afectiune este diagnostica in stadii avansate, iar rata de supravietuire este de numai o treime din cazuri.

Factori de risc in cancerul ovarian

Expertii inca nu stiu care este cauza care determina aparitia cancerului ovarian, insa exista o serie de factori care cresc riscul de a dezvolta boala:

  • varsta,
  • factori genetici,
  • factori hormonali,
  • obezitatea,
  • infertilitatea si
  • terapiile de substitutie hormonala.

Femeile care folosesc pudra de talc sunt cu 41% mai predispuse riscului de cancer

Oamenii de stiinta din cadrul din cadrul Universitatii Harvard din Boston, SUA au efectuat un studiu care evidentiaza faptul ca vinovata pentru aceasta maladie este si pudra de talc. Reprezentantele sexului frumos care utilizeaza pudra de talc sunt cu 41% mai mult expuse riscului imbolnavirii de cancer ovarian.

Aceasta este concluzia expertilor care au analizat circa 3000 de femei, constatand ca pudra de talc aplicata in zonele intime poate sa ajunga la ovare provocand inflamatii cancerigene.

Specialistii sunt de parere ca si utilizarea pudrei de talc saptamanal poate majora cu pana la 36% riscul unei imbolnaviri de cancer ovarian. Expertii spun ca folosirea pudrei de talc pe alte parti ale corpului nu provoaca riscuri de imbolnavire.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Pudra de talc influenteaza aparitia cancerului ovarian

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!