Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum procedezi cand micutul tau se afla in perioada de crestere0 Comments

Publicat in:


In viata unui copil mic exista etape de crestere, dar si perioade in care acesta pare ca stagneaza. Cu toate ca medicii ne anunta ca la cel mic, cresterea este continua, totusi abilitatile copilului apar in etape, iar in cazul in care vei observa ca ceva in programul sau s-a schimbat fara un motiv aparent, fii atenta la comportamentul lui.

In momentul cand sistemul nervos al copilului, precum si organele efectoare au atins un anumit grad de maturizare, apare o posibilitate noua. Specialistii sustin ca la varsta de 2-3 luni, copilul poate sa-si sustina singur capul, la circa 6 luni el va sta sprijinit in fundulet, iar la varsta de circa 9 luni, se ridica in picioare, tinandu-se cu mainile de marginea patutului.

Perioadele de crestere la copii

Perioadele de crestere la copii

Este vorba despre anumite perioade de crestere, combinate cu intervale de stagnare, in care se consolideaza abilitatile aparute anterior si se organizeaza legaturile nervoase pe baza carora vor aparea noi posibilitati.

In timpul puseelor de crestere, copilul este neastamparat, ca urmare a necesitatii de a-si exercita noua performanta. Un parinte atent va putea sa isi dea seama de anumite schimbari comportamentale notabile: intreruperea somnului de noapte, refuzul sanului sau un apetit mai mare.

In cazul in care cel mic a dobandit o noua indemanare, va dori sa o experimenteze chiar daca este noapte. Expertii sustin ca aceasta consolidare a noilor abilitati reprezinta o treaba mult mai importanta decat somnul de noapte.

Mai multe cercetari recente au aratat ca, inainte cu vreo doua saptamani de o performanta, cum ar fi mersul nesustinut, micutul va deveni tot mai agitat, iar acest aspect va avea consecinte si asupra programului sau de somn.

Desi poate inainte micutul obisnuia sa doarma cate opt ore pe noapte, acum se trezeste si de doua-trei ori.

Este bine sa nu modifici rapid ritualul de somn sau de hranire, pentru ca risti sa stabilesti reguli care nu te vor avantaja!

Medicii recomanda ca in aceste intervale de pusee de crestere, sa fii martor la progresele sale, dar si sa ii alini nelinistea. Cea mai buna solutie pentru a depasi aceasta perioada, care nu dureaza mai mult de cateva zile, va trebui sa tii cont de programul cu care era obisnuit micutul, ce, pana mai ieri, functiona foarte bine.

Este bine sa nu modifici rapid ritualul de somn sau de hranire, pentru ca risti sa stabilesti reguli care nu te vor avantaja. Daca iti convine la inceput sa il legeni pe micut ca sa adoarma mai usor, trebuie sa stii ca acest lucru merge numai pe termen scurt, deoarece nu vei fi de acord sa-ti adormi copilul in brate cateva luni la rand.

Copilul se va reintoarce la vechile obiceiuri odata ce si-a consolidat noua deprindere, asa ca nu-l mai preocupa cu desavarsire. Expertii mai sustin ca e posibil ca puseul de crestere sa fie perceput de cel mic drept o dezordine careia nu-i poate face fata intotdeauna.

Prin urmare, acesta va reactiona cu nervozitate, suparatoare si pentru cei din jur.
Este recomandat sa diferentiezi aceasta dispozitie particulara de o stare de boala si sa nu exagerezi dand o alta insemnatate unei situatii absolut firesti din viata copilului tau.

In cazul in care gasesti cateva pretexte pentru a intrerupe alaptarea sau a face schimbari in programul copilului tau, trebuie sa consulti neaparat medicul, deoarece deseori se intampla ca specialistul sa te poata linisti.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum procedezi cand micutul tau se afla in perioada de crestere

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!