Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Studiu: Cum influenteaza sportul creierului micutilor?0 Comments

Publicat in:


Sportul si miscarea pot sa ii faca pe cei mici sa aiba un creier mai dezvoltat si mai performant. Aceasta reprezinta concluzia unui studiu publicat in Brain Research. Oamenii de stiinta au utilizat imaginile cu rezonanta magnetica (MRI), ca sa poata masura dimensiunea relativa a unor structuri specifice din creierele a 49 de copii.

Toti micutii aveau varsta intre 9 si 10 ani, iar savantii au aflat ca hipocampusul, o parte a creierului din lobul temporal cu rol important in memorie si invatare, tinde sa fie semnificativ mai mare la copiii care aveau o forma fizica buna.

Sportul si dezvoltarea copiilor

Sportul si dezvoltarea copiilor

Expertii ne anunta ca acesta reprezinta primul studiu care a utilizat masuratorile MRI ca sa demonstreze care sunt diferentele intre creierele copiilor care sunt in forma fizica si care nu sunt in forma.

Potrivit specialistilor, aceasta cercetare face si conexiunea dintre structurile cerebrale si cognitie.
Art Kramer, profesor de psihologie la Universitatea din Illinois si director la Institutul Beckman a fost cel care a coordonat cercetarea din SUA.

Kramer a avut ideea de a diminua la hipocampus cautarile pentru ca se stie de mult timp ca aceasta structura cerebrala este conectata de invatare si memorie.

In plus, expertii mai spun ca un hipocamp majorat aste asociat cu o mai buna performanta in ceea ce priveste orientarea in spatiu si alte sarcini cognitive. Mai multe studii anterioare derulate pe adulti au aratat faptul ca sportul si miscarea in general, pot sa majoreze dimensiunea hipocampului.

Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii Illinois au reusit sa masoare nivelurile de forma fizica ale copiilor. Expertii au monitorizat gradul de eficienta pe care tinerii il au in folosirea oxigenului in timp ce alearga pe banda electrica.

Micutii care aveau o forma fizica mai buna au avut rezultate mai bune la testele de memorie relationala!

Cand savantii au verificat datele MRI despre subiectii tineri, au descoperit ca tinerii cu forma fizica buna au tendinta sa aiba un hipocamp cu volum mai mare.

Sursa citata mai arata ca aceasta parte a creierelor aflate in forma fizica buna era cu 12 procente mai mare, fata de dimensiunea totala a creierului, fata de hipocampul copiilor care nu erau in forma fizica buna.

De asemenea, micutii care aveau o forma fizica mai buna au avut rezultate mai bune la teste de memorie relationala, avand o mai buna capacitate de a-si aminti tipuri variate de informatie fata de alti copii care nu prea fac miscare.

Doctorul Kramer spune ca experienta si factorii de mediu au si ele un impact mare asupra dezvoltarii creierului. In cazul in care un copil are parte de gene lenese de la parintii tai, nu poate face nimic cu adevarat ceva in privinta aceasta si nu este usor sa faci ceva cu privire la statusul economic, a mai spus dr. Kramer.

Daca ii veti incuraja pe copii sa practice diverse sporturi sau sa fie pur si simplu activi din punct de vedere fizic le puteti influenta modul in care li se dezvolta creierul.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Studiu: Cum influenteaza sportul creierului micutilor?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!