Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se dezvolta mai bine capacitatile cognitive ale micutilor0 Comments

Publicat in:


Exista in lumea intreaga multi copii care provin din familii in care parintii au etnii diferite si vorbesc limbi diferite. Expertii sustin ca acesti micuti bilingvi au o capacitate mai mare de derulare simultana a mai multor activitati, dar au cateva lacune de vocabular in ambele limbi, potrivit unui studiu canadian citat de BBC.

Conducerea Institutului national de sanatate din SUA a solicitat unor experti psihologi canadieni de la Universitatea York din Toronto sa realizeze o cercetare asupra unui grup de vorbitori bilingvi pentru a observa felul in care se dezvolta acestia. Potrivit BBC, concluzia specialistilor a fost aceea ca un micut care vorbeste doua limbi are capacitati crescute de a se ocupa de mai multe sarcini in acelasi timp fata de ceilalti micuti.

Capacitatile cognitive la copii

Capacitatile cognitive la copii

Specialistii care au luat parte la acest studiu au analizat capacitatile cognitive ale unui numar de 104 copii in varsta de sase ani, dintre care o parte erau anglofoni, iar o alta parte bilingvi, anglo-francezi, anglo-spanioli si anglo-chinezi.

BBC arata ca toti copii care au fost studiati invatau in scoli publice si proveneau din medii economice si sociale asemanatoare. Specialistii le-au propus doua exercitii, dintre care primul consta in apasarea pe o tasta a calculatorului atunci cand se derulau imagini de animale sau culori.

La teste, copiii anglofoni s-au descurcat mai bine deoarece dispuneau de un vocabular mai bogat si mai extins!

In clipa cand raspunsurile copiilor erau limitate la una din cele doua categorii, cei mici dadeau raspunsuri cu aceeasi viteza, insa cand trebuiau sa treaca de la animal la culoare si sa apese pe o alta tasta, cei bilingvi executau mai repede miscarea.

Potrivit opiniei expertilor care au luat parte la studiu, acest exercitiu permite evaluarea capacitatii copilului de a efectua mai multe sarcini in acelasi timp.

Peggy McCardle, cercetatoare la Institutul national de sanatate a copilului de langa Washington, care a finantat proiectul spune ca micutii bilingvi au in minte doua serii de reguli lingvistice si creierul lor este obisnuit sa treaca rapid de la o limba la alta.

Pe de alta parte, o a doua serie de exercitii au fost pe teme de gramatica, conjugare si vocabular. BBC anunta ca la aceasta proba, copiii anglofoni s-au descurcat mai bine deoarece dispuneau de un vocabular mai bogat si mai extins decat al celor bilingvi.

De mentionat ca micutii hispano-englezi au inregistrat scoruri mai bune decat colegii lor chinezi si francezi. Conform specialistilor, explicatia ar fi ca micutii spanioli au frecventat o scoala engleza, iar asta le-a dat voie sa isi imbogateasca vocabularul si sa inteleaga mai bine subtilitatile limbii engleze.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum se dezvolta mai bine capacitatile cognitive ale micutilor

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!