Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce ar trebui sa mergeti cu cel mic la psiholog?0 Comments

Publicat in:


In multe tari ale lumii, inlcusiv in Romania, exista prejudecata ca cei mici nu ar avea nevoie sa mearga la psiholog, in cazul in care manifesta anumite probleme de comportament. Totusi, in tarile din vestul Europei a devenit o obisnuinta practica apelarii la un astfel de expert, numai ca parintii sa se asigure ca copilul lor este bine.

Psiholog copii

Psiholog copii

Visele urate si repetitive

Specialistii sustin ca este recomandat sa mergeti la un astfel de cabinet atunci cand cel mic viseaza urat si visele se repeta, nu poate sa doarma sau devine un pic mai agresiv in prezenta altor copii.

Expertii sunt de parere ca acestea reprezinta motive pentru ca micutul sa aiba parte de o evaluare psihologica. Mergeti alaturi de cel mic la specialist deoarece are sanse mari sa aiba o viata psihica normala. Multi dintre parintii din Romania au un sentiment de jena sa acceseze serviciile unui psiholog, asa ca unii dintre acestia apreciaza ca nu este nevoie pentru un astfel de demers, iar altii apeleaza la scuze de genul ca le lipsesc fondurile materiale.

In cazul in care micutul are o neplacere fizica, ajungeti imediat la medic pentru o consultatie si asa ar trebui sa reactionati si sa apelati la un psiholog daca observati anumite reactii in comportamentul copilului.

Lipsa somnului si a pofteide mancare

Este bine sa va ingrijoreze daca cel mic nu doarme, nu mananca, nu vrea sa mai stea singur. Daca cel mic evita situatiile sociale, copiii sau adultii sau are probleme in a relationa cu adultii nu este o problema psihologica. Aceasat poate sa devina o problema reala de tipul anxietatii sociale doar daca cel mic are probleme cu copiii de aceeasi varsta, sustin expertii.

Pana in jurul varstei de 5 ani, copiii sunt extrem de activi. Asadar, nu ar trebui sa va ingrijoreze daca vi se pare ca fac nebunii, ci daca sunt prea cuminti, iar acesta reprezinta un semnal strict ca trebuie sa apelati la un expert psiholog.

Agresivitatea si ticurile

Conform specialistilor, agresivitatea poate fi semnul unei situatii pe care nu o suporta copilul, la fel ca actiunile repetitive. Ticurile sunt un semnal ca sanatatea emotionala a copilului nu este perfecta.

Santajul in legatura cu scoala

Parintii reusesc sa perceapa aceste modificari de stare ale copilului insa, mai dificil este cand cel mic spune ca il doare burtica, capul sau acuza stari de greata. Spre exemplu, cand merge la scoala sau la gradinita. In cazul in care un parinte ii spune sa stea acasa, copilului ii trec simptomele, parintii se enerveaza, considera aceasta situatie un santaj.

Totusi, trebuie sa va intrebati daca nu cumva acest tip de semnal nu arata ca se intampla ceva la scoala de care mintea incearca sa se apere. Iar daca parintii reactioneaza acut, e un motiv suplimentar ca micutul sa isi ascunda problemele si sa-si inrautateasca situatia. Nu trebuie sa va fie teama sa veniti la psiholog cu cei mici.

Psihologii pediatri insista asupra faptului ca discutiile cu cei mici dau intotdeauna rezultate favorabile, aceasta spre deosebire de adulti. Psihologii specializati in pediatrie stiu cum trebuie sa abordeze un copil indiferent de varsta. Celui mic trebuie sa i se spuna ca mergeti la o doamna sau la un domn care o sa-i invete sa deseneze.

Specialistul psiholog va incerca sa deschida comunicarea cu ajutorul creioanelor colorate si a foilor de hartie. Aceasta si pentru ca ceea ce deseneaza un copil este sugestiv pentru starea lui psihica.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce ar trebui sa mergeti cu cel mic la psiholog?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!