Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Sfaturi pentru parinti in privinta alimentatiei copilului cu varsta peste 1 an0 Comments

Publicat in:
Etichete:alimentatie, igiena copilului, mancare, reguli, sfaturi

In privinta alimentatiei copilului in al doilea an de viata este recomandat sa tineti cont de sfaturile de mai jos. Acestea va vor ajuta sa evitati momentele neplacute din viitor.

Iata ce va sfatuim sa faceti:

Sfaturi de alimentatie copil 2-3 ani

Sfaturi de alimentatie copil 2-3 ani

Supravegherea in timpul meselor

Copiii trebuie supravegheati atent in timpul meselor, mai ales la varsta de 2-4 ani, cand riscul de a aspira alimentele este maxim. Abia dupa 4 ani copilul invata sa mestece cu miscari de macinare si capata o deglutitie optima.

Atentie la alimente

Risc mare de aspirare au bucatile mari de carne, fructele sau legumele (mai ales cele crude: portocale, grapefruit, morcov, telina), floricelele, chipsurile, mezelurile, nucile, semintele, stafidele, fructele cu samburi (cirese), bomboanele s.a. Riscul poate fi diminuat prin pasare sau maruntire, aducerea acestor alimente la o consistenta moale (legumele), ungerea tartinelor in strat subtire s.a. in acelasi sens, copilul trebuie sa manance doar in pozitie sezanda.

Evitati joaca si vorbitul

Tentat adesea sa faca mai multe lucruri simultan, copilul are un risc mai mare de a aspira alimentele cand alearga sau vorbeste. Copilul trebuie invatat cat mai precoce sa inghita ceea ce are in gura inainte de a vorbi.

Temperatura mancarii si excesul de condimente

Parintii trebuie sa se asigure ca alimentele oferite au temperatura adecvata, copilul riscand sa faca usor arsuri ale mucoasei bucale.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Sfaturi pentru parinti in privinta alimentatiei copilului cu varsta peste 1 an

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!