Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Masajul impotriva durerilor din timpul nasterii0 Comments

Publicat in:


Majoritatea femeilor care nasc natural si fara sa fie supuse anesteziei ar trebui sa stie ca exista cateva metode speciale de masaj, care le ajuta sa suporte mai usor durerea si sa faca fata cu succes unor situatii mai putin placute.

In clipa cand mai ai putin si nasti, orice truc antidurere este foarte important pentru confortul tau. Medicii spun ca de aceea masajul este o metoda de relaxare 100% naturala, stimuleaza eliberarea de endorfine in organism, hormoni cu rol anestezic care induc o stare de calm, fara aportul unor pastile.

Masajul gravidei

Masajul gravidei

Masajul ajuta la detensionarea musculaturii si diminueaza durerea cauzata de contractii

Expertii sustin ca atingerea este deosebit de importanta! Cateva miscari de masaj poti face chiar tu, dar cel mai indicat este sa-ti fie partenerul alaturi.

Atingerile lui te vor ajuta sa te simti protejata si increzatoare. In aceasta situatie poti utiliza uleiuri esentiale de lavanda, portocala, trandafir sau musetel, la randul lor cu efect calmant, iar miscarile, ca sa fie eficiente, trebuie exersate sub indrumarea unui specialist care poate fi la randul lui prezent in sala de nasteri.

Masajul poate incepe cu miscari circulare in zona lombara

Specialistii sunt de parere ca inca din periada sarcinii, viitoarele mamici au de-a face cu dureri de spate mai mult sau mai putin intense.

Potrivit sursei citate, tot in partea de jos a spatelui se resimt mai puternic si contractile, asa ca zona bazinului trebuie sa beneficieze de atentie speciala inca de cand esti gravida, dar si pe durata travalilui.

Masajul poate incepe cu miscari circulare in zona lombara, continuand de o parte si alta a coloanei, pana in dreptul umerilor, omoplatilor si cefei, iar durerile vor fi inlaturate in mod treptat.

De asemenea, trebuie sa stiti ca masajul dupa nastere este benefic pentru diminuarea efectelor hormonale neplacute care se pot prelungi din sarcina, pentru reducerea disconfortului cauzat de schimbarea centrului de greutate din timpul sarcinii: aparitia unor dureri de spate, de sold, de genunchi si mai ales pentru relaxare.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Masajul impotriva durerilor din timpul nasterii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!