Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Auzul copilului mic si de ce este importanta muzica0 Comments

Publicat in:
Etichete:auz, auzul, auzul bebelusului, bebe, copil, muzica, nou-nascut

Auzul copilului – Formarea nervilor auditivi ai nou nascutului este aproape completa de la inceputul vietii sale. Sunetele bruste si puternice ii captiveaza atentia, il pot peria, il pot face sa clipeasca sau sa tresara, iar sunetele fine si joase il relaxeaza si ii plac.

Muzica influenteaza pozitiv psihologia copilului

Prefera sunete armonice si melodice, sunete care il multumesc si il relaxeaza. Prefera notele inalte, se linisteste mai bine auzind vocea mamei sale decat vocea mai adanca a tatalui sau.

Muzica pentru bebe

Muzica pentru bebe

Studiile arata ca este in stare sa deosebeasca, chiar din prima luna a vietii sale, vocea unei persoane iubite, in special a mamei sale, din moment ce auzul ei este familiar din perioada sarcinii, fata de vocea unui tert.

Deoarece nu are capacitatea de a se concentra la mai multe activitati deodata, un sunet care de obicei il stimuleaza si il multumeste poate sa i se para indiferent cand este preocupat de altceva.

Functionarea corecta a auzului copilului influenteaza si viitoarea sa capacitate de a vorbi. Este necesara examinarea medicala pentru prevenirea si evitarea problemelor de surditate sau de greutate la auz, care de obicei se datoreaza factorilor ereditari, altor anomalii pe durata sarcinii, sau infectiilor.

Vorbiti cu copilul despre voi, adresati-va lui cu numele sau, va invata incetul cu incetul sa isi deosebeasca si sa isi recunoasca numele, iar discutia voastra va capata caracter personal. Asa se va intari legatura sa cu dumneavoastra, veti descoperi in fiecare zi noile sale capacitati si nu se va opri din a va uimi cu reusitele sale!

Prima metoda de comunicare a copilului este miscarea trupului sau si reactia sa la diverse sunete sau la expresiile fetei, indeosebi la cea a mamei sale. Poate sa nu fie evident in prima luna a vietii copilului, dar el totusi reactioneaza la stimuli externi, precum si la auzul vocii mamei sale.

In primele luni din viata sa, cele mai obisnuite sunete sunt cele nearticulate si in principiu plansul, pe care il foloseste ca sa exprime nevoile sale.

Isi da seama de reactia mamei la plansul lui, care de fiecare data este diferit, poate insemna durere, foame sau nevoie de companie. Ce inseamna fiecare plans devine inteligibil cu timpul cu cat se intareste relatia mamei cu copilul iar comunicarea cu el devine din ce in ce mai usoara.

Din luna a 3-a pana in luna a 6-a, cand capata controlul asupra capului, va fi in stare sa se intoarca cautand sursa diferitelor sunete pe care le aude. Privirea sa se focalizeaza asupra mamei cand ea ii vorbeste. Sunetele pe care le produce variaza, de la murmur la gangurit.

Pe masura ce creste poate auzi si participa la „discutii”, pe care bineinteles nu le intelege, dar este totusi important sa i se dea cuvantul.

Raspunsul sau din luna a 7-a-8-a devine mai serios, acum poate vorbi utilizand cuvinte in doua silabe, precum „au”, „aha” si isi formeaza dictionarul sau personal. Asculta cu atentie discutiile care au loc in fata sa si incercand sa atraga atentia, striga sau vorbeste in felul sau.

Din luna a 9-a spre a 10-a poate uni silabele pe care le cunoaste pentru a pronunta cuvinte precum „adada”, „agu gu”, si arata o dispozitie intensa de a comunica si mima cuvinte sau vorbe pe care le aude de la cei mari. Este un indiciu ca copilul va dezvolta in curand capacitatea de a vorbi normal.

Din luna a 11 -a pana in luna a 12-a copilul articuleaza primele sale cuvinte „mama”,”tata”, coreland obiectele si fetele cu numele lor si, in special, cele care sunt importante pentru el, cum ar fi mama, tata, laptele.

Aceasta capacitate a copilului depinde mult si de capacitatea sa intelectuala de a-si insusi silabe si cuvinte si de a le asocia cu obiectele.

Copilul incepe sa inteleaga propozitii simple cum ar fi „vino aici”, „mai vrei?”. Capacitatea copilului de a vorbi are legatura directa cu functionarea corecta a auzului sau, miscarile reflexe, reactia sa la stimuli externi si perceptia a ceea ce se intampla in spatiul inconjurator.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Auzul copilului mic si de ce este importanta muzica

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!